В САЩ е изтекъл срокът на действие на патента върху „теледилдониката“, който мнозина са наричали убиец на индустрията на сексуалните технологии. Това събитие дава път на мното стартъпи, разработващи устройства за чувствени наслади.

Безименният патент 6368268 е бил регистриран преди 20 години от компанията TZU Technologies, която се позиционира на „екип от навотори“, които постоянно работят над нови изобретения. Конкурентите обаче наричат въпросната компания „патентен трол“, защото разработките й остават незабелязани на пазара. Сам през последните три години TZU Technologies с помощта на съдебни искове е „уморила“ няколко стартъпа в областта на секстехнологиите. Сега обаче монополът върху теледилдониката – технолигията, използвана за секс между двама души на разстояние. Сега подобни устройства започват да се произвеждат от компании в САЩ, Великобритания, Холандия и Китай. Мнозина предполагат, че индустрията, свързана със сексиграчките, вече се оценява на 15 млрд. долара и ще стане една от най-бързо развиващите се в света.

Не всички обаче вярват, че потребителите се нуждаят от иновации в леглото. Психолозите и сексолозите са убедени, че повечето хора още не са готови да разширят хоризонта си на сексуалност и да направят секстехнологиите част от ежедневието си, заедно със смартфоните и социалните мрежи.

В същото време учени от Оксфордския университет и от университета в Съри предричат в изследване, че автомобилният секс ще зачести през следващите 20 години във връзка с популяризирането на самоуправляващите се возила, пише в. "Метро".

Според екипите на Деби Хопкинс и Скот Коен в обозримо бъдеще ще се развие секс туризмът в движещи се коли, без да трябва да шофират или да бъдат наблюдавани от шофьора. Учените дори предполагат, че ще бъдат разработени цели пазарни ниши в тази област, по подобие на Червените фенери в Амстердам.

Тази перспектива никак не е невъзможна, като се има предвид, че понастоящем 49 процента от британците са правили автомобилен секс. Подобен феномен "на самообучение на подрастващите" на 4 колела се наблюдава и в САЩ.

Естествено законите за общественото благоприличие сигурно ще останат в сила и всеки би могъл да бъде арестуван, ако бъде забелязан, че прави секс на публично място. Поради тази причина повечето от "секс колите" на бъдещето ще бъдат със затъмнени стъкла.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

US разработка: Лепенка – ваксина ще гони коронавируса

Лепенка - ваксина с дължина сантиметър и половина ще спаси света от безмилостния коронавирус – смятат учени от факултета по медицина към Университета в американския град Питсбърг, чиито ръководител е професор Андреа Гамбото.