Актове на двама рибари – нарушители са съставили на язовир „Цонево“ служителите на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури във Варна.

След рутинна проверка на 18 март под моста, между Аспарухово и село Дебелец и местността „Чудните скали“, контролиращите служители установили любителски риболов, без закупен билет, вследствие на което съставили акт и иззели въдиците на нарушителите. Уловът им е конфискуван и върнат във водата.

Според нормативната уредба на ИАРА, този, който извършва любителски риболов без билет, е в нарушение на чл. 22, ал. 1 и се наказва с глоба от 100 до 400 лв. Билети за любителски риболов се издават за срок една седмица, един месец, шест месеца и една година, като се разпространяват от териториалните звена на Агенцията по рибарство и аквакултури, държавните горски стопанства, държавните ловни стопанства, организациите по чл. 11 и други лица, определени с наредба на министъра на земеделието, храните и горите.

Желаещите да си купят билет за любителски риболов попълват декларация, че са запознати с изискванията на нормативната уредба, като той е личен и поименен и не може да се преотстъпва на трети лица.

Хората, които извършват любителски риболов, са длъжни да използват две въдици (пръчки) с монтирани до 2 броя куки (единични или двойни) при риболов в реките, старите речни корита, крайморските, крайдунавските и вътрешните езера и блата, както и да записват улова от всеки риболовен излет по видове и количество (в килограми и бройки) в билетите си за любителски риболов.

Те са длъжни да носят по време на риболовен излет билетите и да ги представят на контролните органи при поискване. Любителският риболов се разрешава само през светлата част на денонощието през всички дни на седмицата, извън периода на забраната по чл. 32, ал. 1, уточняват от ИАРА във Варна.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Трайно безработни почти няма, сочи доклад за икономиката във Варна в условията на пандемия

Трайно безработни почти няма. Това сочи доклад за икономиката във Варна в условията на пандемия. Докладът е изготвен по поръчка на Община Варна от  Института за пазарна икономика и е под надслов „Влиянието на COVID-19 върху икономиката на Варна“. Той дава информация за очаквано въздействие на кризата с коронавируса върху бизнеса в града.

Офталмолозите във Варна вече имат предпазни шлемове

Уникален предпазен шлем за офталмолози бе създаден във варненската Университетска болница за очни болести във Варна. Това съобщи изпълнителният директор на здравното заведение, проф. д-р Христина Групчева, цитирана от Радио Варна.

95 досъдебни производства за нарушаване на мерките срещу COVID-19

От началото на въвеждането на извънредните мерки за ограничаване разпространението на COVID-19 до момента Апелативната прокуратура във Варна е взела на специален надзор 95 досъдебни производства за престъпления по член 355, ал. 2 от НК, свързани с нарушаване на карантината.