0

В се някой трябва да го направи. С този закачлив надпис под своя снимка в инстаграм холивудската легенда Джоан Колинс отприщи вълна от съобщения в социалните медии как звездите се справят с извънредното положение заради коронавируса. На фотографията се вижда как 86-годишната актриса мие прозорци, въоръжена с парцал, препарат и гумени ръкавици.

Все някой трябва да го направи. С този закачлив надпис под своя снимка в инстаграм холивудската легенда Джоан Колинс отприщи вълна от съобщения в социалните медии как звездите се справят с извънредното положение заради коронавируса. На фотографията се вижда как 86-годишната актриса мие прозорци, въоръжена с парцал, препарат и гумени ръкавици.

Смелостта на Колинс да се покаже по домашни дрехи в ролята на чистачка предизвика вълна от възхищение, тъй като тя има благородническа титла, а и във Великобритания все още не е забранено на домашните помощници да работят. Актрисата обаче е приела сериозно препоръките на медицинските експерти, че е рисковано хора над 70 г. да общуват с външни лица и с мъжа, ѝ се справят вече сами.
Джоан Колинс си е поръчала специална маска, която филтрира всичко. Отменила е пътувания до Ню Йорк и Берлин, където трябвало да получи награда, и прекарва времето си само със своя пети съпруг. Тъй като той е доста по-млад, поема по-голямата част от домакинските задачи, но и тя активно се включва. Двамата са заедно вече 18 години и Колинс се шегува, че връзката им продължава толкова дълго, тъй като Пърси не се интересува от нейния звезден статут.


Примерът ѝ бе последван от Виктория Бекъм. Модната дизайнерка публикува в инстаграм снимка на жълтите си гумени ръкавици, с които се грижи за хигиената по време на епидемията. Тя написа, че не е твърде Пош (изискана), за да мие чинии, което, освен че добре се римува на английски, е и игра на думи с нейния прякор Пош Спайс от годините на певческата ѝ кариера. 44-годишната съпруга на футболиста Дейвид Бекъм дори е написала върху ръкавиците инициалите си, както прави върху своите модели. След няколко часа обаче публикува нова снимка. От нея става ясно, че Дейвид Бекъм е нарисувал нецензурни символи върху ръкавиците, но и че е сготвил за трите им деца, включително лимонов кекс. Подобно на повечето живеещи в Лондон звезди и семейство Бекъм се премести да кара карантината в къща в провинцията, след като стана ясно, че столицата е с най-много заразени.
Род Стюарт пък замина с жена си и децата в имението във Флорида. 75-годишният британски рок певец информира последователите си в инстаграм, че използва времето да подреди гаража, изхвърляйки стари кутии с бои и строителни материали. 49-годишната му съпруга Пени пък призна, че почти е трябвало да го напие с вино, преди да му поднесе пилешките гърди с песто, които за първи път приготвила за вечеря.
И певицата Никол Шерцингер бе забелязана да напуска Лондон. Бившата приятелка на Григор Димитров бе спипана от папараци на летището с новото си гадже Том Еванс. Двамата бяха с предпазни маски и съобщиха, че се самоизолират. Оттогава непрекъснато радват почитателите си със съвместните гимнастики, които правят. “Трудно е да останеш мотивиран за тренировки, докато си изолиран в дома си, но е важно да поддържаме ума си здрав, силен и креативен”, написа 41-годишната певица, която е известна с атлетичното си тяло.
Никол определя 34-годишния бивш ръгбист Еванс като най-добрия партньор за карантина. Двамата са заедно от няколко месеца, но от споделените клипове се вижда, че са постигнали страхотен синхрон в йога, аеробика и танци, които Том подхваща и когато Никол му простира чорапите на опънати въжета в кухнята.
Сериозна тяхна конкуренция в инстаграм са и английската футболна легенда Рио Фърдинанд и втората му съпруга Кейт, която се отказа от кариерата си на риалити звезда, за да отглежда трите му деца след смъртта на тяхната майка. Двамата пускат клипове и снимки от съвместните си тренировки, докато живеят затворени в дома си. На една от фотографиите се вижда как
бившият капитан на английския футболен тим стои върху кош с дрехи, а над главата му виси пране. В скута си държи кученце, а съобщението под снимката е: “Той ме напуска”. Не става ясно обаче дали Рио, или животното е по-отчаяно и готово за бягство.
Актрисата Катрин Зита-Джоунс пък сподели с феновете си колко трудно отглежда своето куче в изолация. В първото си съобщение тя пусна миловидна снимка на Тейлър с надпис, че му предстои баня. След няколко дни публикува видео, на което се вижда как кучето побърква всички в къщата, включително и нейния прочут съпруг Майкъл Дъглас.
Колежката на Виктория Бекъм от някогашната момичешка банда “Спайс гърлс” Джери Халиуел преподаде онлайн урок как се мие домашен любимец. Тя обаче уточни, че Флав обича банята и затова кротува в мивката, за да бъде изкъпан.