Повечето електрически велосипеди, предлагат избор между различни режими на електрическо подпомагане на движението. Но избора на режим с максимално подпомагане, може да доведе до изтощаване на батерията, преди да бъде достигната желаната дестинация. Френският електрически велосипед iWeech твърди, че автоматично избира оптималната степен на подпомагане, за да може да се стигне до желаното място с минимални усилия.

iWeech използва система с изкуствен интелект (AI), която научава редовно изминаваните маршрути до работа, училище или където и да било другаде, като и индивидуалния стил на каране. След това, при натискане на бутона на рамката се активира режим i.Ride, който използва наученото.


Велосипедът предвижда къде отива, според маршрута, по който се движи, отчитайки фактори, като нивото на батерията, разстоянието, което трябва да се измине, топографията на маршрута, както скоростта и посоката на вятъра. Анализирайки всичко това, изкуствения интелект автоматично избира, какво максимално ниво на електрическо подпомагане да осигури, което няма да доведе до изтощаване на батерия, преди да се достигне до желаната дестинация.


Когато велосипеда ще се кара до място, за което системата все още не знае, преди потегляне може да се използва придружаващото приложение за iOS / Android устройства, през което да се посочи на велосипеда желаната дестинация и приблизителния маршрут.

iWeech разполага с електродвигател Brose от 350W, монтиран в средното движение и захранван от сменяема 36V, 13.8Ah / 497Wh литиева батерия, която се зарежда напълно за 3.5 часа и е достатъчна за изминаването на около 160 км. Другите характеристики включват, предни и задни хидравлични дискови спирачки, ремъчно задвижване с една скорост, автоматично включващ се светодиоден фар с 205 лумена, реагираща при движение аларма срещу кражба и GPS проследяване, ако случайно велосипеда с тегло 18 кг, бъде откраднат.

iWeech набира средства в Kickstarter, като срещу € 1.995, което е 43% по-малко от планираната цена, желаещите могат да притежават нов интелигентен електрически велосипед през май, ако постигне целта си.

По темата: iWeech e-bikes K
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Алгоритми на Google диагностицират по-точно рак на белите дробове

Изкуствен интелект помага за ранната диагностика на рак

Алгоритми на Google диагностицират по-точно рак на белите дробове

Ранното диагностициране на болестта рак, във всичките й форми, е от изключителна важност, но при рак на белия дроб това може значително да подобри шансовете за живот на пациента, но както при всички видове рак, е много по-лесно да се говори, отколкото да се направи.

Сигурност на родителите и полезни функции за децата от Novus Core

Детски умен часовник и телефон в едно устройство

Сигурност на родителите и полезни функции за децата от Novus Core

Умните часовници и смартфоните за деца не са новост, като от скоро, дори FitBit предлага детски умен часовник, но китайската компания Abardeen има малко по различен подход. Най-новото предложение на компанията, което от тази седмица набира средства в Kickstarter, използва модулен дизайн, комбинирайки телефон и умен часовник за деца.

Робота плува в човешкото тяло

Миниатюрен самолет за доставка на лекарства

Робота плува в човешкото тяло

С развитието на технологиите, нараства броя на разработваните миниатюрни роботи, способни да извършват целеви доставки на лекарства в човешкото тяло. Едно от най-новите роботизитани устройства използва наподобяваща кит опашка и криле, които се сгъват нагоре или надолу, когато е необходимо.