И Великотърновския университет минава онлайн

И Великотърновския университет минава онлайн

И Великотърновския университет минава на изцяло онлайн обучение. това става със заповед на ректора на висшето учебно зааведение проф. д-р Христо Бонджолов.

Заповета на ректора е за периода от 21.10.2021 г. до 4.11.2021 г. Според нея  всички студенти и специализанти от Великотърновския университет, Филиала в гр. Враца и Педагогическия колеж в гр. Плевен да преминат към електронно обучение (с отдалечен достъп) чрез използването на MS Teams, Zoom, Google Meet и Webex при запазване на седмичното разписание.
Освен това във всички специалности провеждането на изпитите да се осъществява електронно (с отдалечен достъп) съгласно изискванията на Правилника за организация и провеждане на електронно (с отдалечен достъп) обучение, полагане на изпити и видеоконферентна защита на дипломни работи във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“, като всеки преподавател своевременно публикува информация с изискванията и началния час за провеждането на изпита в електронната система Е-преподавател.
Рекотрът нарежда още преподавателите да обезпечат съответния хорариум по учебните дисциплини за зимния семестър на уч. 2021-2022 г. с електронни средства за обучението на студентите и специализантите съгласно Правилника, посочен в т. 2 от заповедта.
Освен това процедурите за заемане на академични длъжности и публичните защити на дисертационни трудове да се провеждат онлайн. Събитията, планирани в посочения период, да се провеждат в електронна среда, а ако това е невъзможно, да бъдат отложени или отменени.

Според заповедта всички административни сгради и корпуси на Великотърновския университет, на Филиала в гр. Враца и на Педагогическия колеж в гр. Плевен да бъдат отворени. Да се ограничи присъствената работа на общата и специализираната администрация с работно време от 9.00 часа до 14.00 часа при спазване на действащите противоепидемични мерки.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.