И статистите да се тестват за коронавирус преди начало на снимки

И статистите да се тестват за коронавирус преди начало на снимки

Статистите, които имат сцени с актьори, също трябва да идват на работа едва след като могат да представят негативен резултат на PCR тест за коронавирус. Това е едно от изискванията, които поставя мрежата от европейски филмови комисии за продукциите, които скоро ще започнат снимки на терен.

Препоръките нямат задължителен характер, като се отнасят за страните, в които снимачният процес е вече разрешен.

Актьорите масово ще трябва да се подложат на тест за COVID-19 преди да застанат пред камерата. Членовете на масовки, които нямат сцена с основните артисти в заглавието, няма нужда да доказват, че не носят заразата. Всички статисти обаче ще трябва да са отделени от актьорите. Препоръчително е също така различни гримьори да работят с масовките.

Комисиите изтъкват и нуждата от постоянното носене на лични предпазни средства, като единствено изключение се прави, когато даденият човек снима пред камерата. Всеки човек от екипа също трябва да има дезинфектант, поне 30 мл., през целия работен ден.

Снимачната площадка също трябва да е достатъчно голяма, за да може да се подсигури дистанция между работещите. Същото се отнася и за зоните за хранене на терен.

Ежедневното измерване на температурата също е отбелязано в препоръките. Границите, които безконтактният термометър не трябва да прескача, за да се допусне работника до площадката, следва да бъдат съобразени със здравните изисквания в конкретната страна.

На терен трябва да бъде подсигурена и охрана, която да не допуска неоторизирани лица до локацията.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.