И ПР експертите поискаха помощ от държавата

И ПР експертите поискаха помощ от държавата

Помощ от държавата поискаха и комуникационните експерти заради кризата с разпространението на корононавируса. Българската асоциация на ПР агенции е поискала от премиера Бойко Борисов браншът да бъде включен в списъка на индустриите, които имат право да получат подкрепа.

В писмото си експертите обясняват, че комуникационната индустрия и събитийният сектор са едни от първите, засегнати от разпространението на Covid-19. „Още преди да бъде обявена извънредната обстановка в страната, редица високобюджетни планирани събития, рекламни кампании и други инициативи бяха отменени в отговор на препоръките на Националния оперативен щаб, Световната здравна организация и редица други призиви“, пишат ПР-ите.

Малките събития са били преструктурирани, така че да се състоят. След обявяване на извънредната обстановка на 13 март т.г., са отпаднали всички събития, кампании, инициативи и други активности от страна на бизнесите.

На практика комуникационната и рекламна индустрия в момента е блокирана и изправена пред невъзможността да функционира, допълват експертите и обясняват, че това води след себе си огромни финансови загуби и сериозен риск от съкращаване на повече от 50% от наетите.

Секторът е с обем от около 50 млн. лв. годишно и повече от 400 души наети на постоянна заетост. Секторът също е част от изброените икономически дейности, над които е наложена забрана/ ограничени на дейността в периода на извънредното положение и има право да получи подкрепа от страна на държавата, за да успее да съхрани служителите си.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.