0

М оделът Кейт Ъптън се присъедини към строгите критици на Victoria's Secret. Повод за негодуванието на русото изкушение се превърна практиката на бранда да не зачита фактора на разнообразието във връзка с наетите манекенки.

Моделът Кейт Ъптън се присъедини към строгите критици на Victoria's Secret. Повод за негодуванието на русото изкушение се превърна практиката на бранда да не зачита фактора на разнообразието във връзка с наетите манекенки.

Писна ни да гледаме един и същи тип тяло. Трябва да следите за разнообразието от тази гледна точка. Всяка жена има нужда да се припознае, в противен случай сте просто скучни

гласи краткият коментар на Ъптън по темата. На въпрос на водещия Анди Коен дали тя самата някога е работила с Victoria's Secret, отговорът бе положителен. 27-годишната красавица се е появявала на снимки в реклами на каталога на бранда през последното десетилетие. Въпреки това криейтив директора София Неофитоу заяви категорично още през 2012 г., че „никога не би използвала“ Ъптън за грандиозното ревю на компанията.

Само преди седмици с призив за спазването на добрите практики в модния бизнес към Victoria's Secret се отправиха 100 модела, сред които и актрисата Мила Йовович. Петицията бе подписана и от движението Time's Up, което се „роди“ в защита на жертвите на сексуален тормоз през 2017 г. Броени дни преди това брандът нае първия си трансджендър модел в лицето на Валентина Сампайо. Ходът бе неочакван от страна на компанията, чийто доскорошен маркетингов директор Едуард Разек обясни година по-рано, че по-пълните и трансджендър моделите не съответстват на „фантазията“, която Victoria's Secret се опитва да пресъздаде със своето шоу. Малко след новината за ангажирането на Сампайо към компанията, Разек подаде оставка.

Междувременно стана ясно, че брандът няма да организира традиционното си ревю тази година. В обяснение от Victoria's Secret съобщиха, че търсят нов формат, под който да презентират моделите си. Това най-вероятно ще се случва онлайн вместо както досега – по телевизията.