0

А мериканката Суниса Лий спечели титлата в индивидуалния многобой при жените в турнира по спортна гимнастика на олимпийските игри в Токио.

Американката Суниса Лий спечели титлата в индивидуалния многобой при жените в турнира по спортна гимнастика на олимпийските игри в Токио.

18-годишната Лий изпълни много добре четирите си съчетания. Тя завърши със сбор от 57,433 точки, след като получи оценки 14,600 на прескок, 15,300 на смесена успоредка, 13,833 на греда и 13,700 на земя.

За американката това е второ отличие от Токио 2020 след среброто в отборната надпреварата.

Така САЩ запази олимпийската си титла в многобоя при жените, макар че шампионката от Рио 2016 Симон Байлс се отказа от участие заради проблеми с психичното здраве.

Сребърното отличие завоюва бразилката Ребека Андраде със сбор от 57,298 точки. Трета се нареди Ангелина Мелникова от Руския олимпийски комитет с 57,199 точки. Тя взе втори медал в Токио след титлата в отборната надпревара.

Четирикратната олимпийска шампионка Симон Байлс пък благодари на своите фенове. "Изливащата се любов и подкрепа, която получих, ме накара да осъзная, че съм нещо повече от моите постижения и гимнастика, в които никога не съм вярвала истински", написа 24-годишната Байлс в Туитър.