След като от 1 октомври т.г. тролеите в Пазарджик ще возят по-скъпо-на 1 лев, за нови цени на билетите информираха и от автобусната фирма „ Хебър Бус“. Билетчето от първия ден на новия месец ще струва също 1 лев, като корекцията се налагала заради намаления пътникопоток, увеличение на цените на горивата, нерентабилните линии и курсове и ръста на минималната работна заплата.

Досега цената на билета в градския автобус струваше 80 стотинки и години наред тя бе една от най-ниските в страната, като независимо от динамичните икономически процеси в страната и силно намаления пътникопоток, с неимоверни усилия дружеството успя до този момент да запази цената на билета за градски транспорт в размер на 0,80 лв., но сега промяната е наложителна, уточняват от компанията.

Променят се и цените на месечните карти за автобус- като има карти за една линия за 15 дни и за месец, за две линии-пак за 15 дни и цял месец и за цялата градска мрежа. Има намаления за ученици и пенсионери. Ето и цените на картите :

 - За една линия за 15 дни – 18 лева, за ученици – 12 лева, за пенсионери – 14 лева

- За една линия за 1 месец – 31 лв., за ученици – 23 лева, за пенсионери – 26 лева

- За две линии за 15 дни – 20 лева, за ученици – 14 лева, за пенсионери – 17 лева

- За две линии за 1 месец – 34 лева, за ученици – 25 лева, за пенсионери – 28 лева

- За цялата мрежа за 15 дни – 23 лв., за ученици – 17 лв., за пенсионери – 19 лева

- За цялата мрежа за 1 месец – 37 лв., за ученици – 28 лв., за пенсионери – 31 лева

- До с. Ивайло за 15 дни – 23 лева, за ученици – 17 лева, за пенсионери – 19 лева

- До с. Ивайло за 1 месец – 37 лева, за ученици – 28 лева, за пенсионери – 31 лева

По темата: автобус
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Правят спортни игрища с европари в Пещера

Община Пещера ще изгради и оборудва мини футболно игрище, както и комбинирано игрище за баскетбол и волейбол в Професионалната гимназия по хранително-вкусови технологии „Атанас Ченгелев“.

Община и превозвач с обща инициатива за безплатни карти на деца до 7 г.

Съвместна инициатива за издаване на карти за безплатно пътуване на децата до 7 години стартира общината в Пазарджик заедно с обществения превозвач „Хебър бус” АД, съобщи кметът Тодор Попов.

Дежурни групи ще пазят горите от пожари

За опазване на горите от пожари да се организират денонощни дежурства по определен график в държавните горски стопанства, държавните ловни стопанства, учебно-опитни горски стопанства, общините и юридическите лица, собственици на гори, които имат изготвени годишни оперативни планове.