0

Н овият Hyundai Tucson, който дебютира на европейските пазари в края на 2020 година, ще има и електрифицирана версия Plug-in Hybrid, която ще се зарежда в контакта. При движение с ниска скорост, новият хибриден модел ще се задвижва само от електрическия мотор, което води до безшумно шофиране и нулев разход на гориво.

Новият Hyundai Tucson, който дебютира на европейските пазари в края на 2020 година, ще има и електрифицирана версия Plug-in Hybrid, която ще се зарежда в контакта. При движение с ниска скорост, новият хибриден модел ще се задвижва само от електрическия мотор, което води до безшумно шофиране и нулев разход на гориво.

Водачът може да премине към напълно електрическо шофиране само чрез един бутон, като се възползва от изцяло електрически пробег от над 50 км според стандарта WLTP. Новият Tucson Plug-in Hybrid е оборудван с бордово зарядно устройство от 7,2 кВт и може да се зарежда в обществена или домашна станция.

Изцяло новият Hyundai Tucson Plug-in Hybrid се задвижва от хибридна система, съчетаваща 1,6-литров 4-цилиндров бензинов турбодвигател T-GDi, електрически мотор с мощност от 66,9 кВт и литиево-полимерна батерия с капацитет 13,8 кВтч. Комбинираната мощност на хибридната система е 265 к.с., а сумарният максимален въртящ момент на ефективното задвижване е 350 Нм. Предаването на мощността се осъществява от 6-степенна автоматична скоростна кутия, а задвижването на четирите колела е стандартно за модела.

Новият Tucson Plug-in Hybrid е оборудван с активна въздушна клапа, която регулира входящия въздух в зависимост от температурата на охлаждащата течност на двигателя и скоростта на колата. Целта на тази функция е да се сведе до минимум челното въздушно съпротивление и да се увеличи горивната ефективност.

Новият Tucson Plug-in Hybrid предлага щедро пространство и място за краката на пътниците и на двата реда седалки, благодарение на практичното разположение на батерията в дъното на автомобила.

Пространството за багаж дори е увеличено в сравнение с предишния Tucson, предлагайки капацитет от общо 558 литра за багаж с вдигнати седалки и до 1737 литра със сгънати задни седалки. Изцяло новият Hyundai Tucson Plug-in Hybrid ще се предлага в Европа от пролетта на 2021 година.