Фонд от Варна подкрепя семейства, загубили работа в пандемията

Фонд от Варна подкрепя семейства, загубили работа в пандемията

Обществен дарителски фонд за Варна стартира хуманитарна инициатива „Заедно за бъдещето!“ в подкрепа на 30 домакинства, които са в тежка икономическа ситуация и са в риск да отглеждат децата си, поради загуба на работа и доходи на един или на двамата родители, вследствие нa икономическата криза и пандемията.

Инциативата се реализира с помощта на Фондация „Работилница за граждански инициативи“ по програма „Ирис“. Общественият дарителски фонд за Варна е единствената организация в региона, която системно работи за развитие на местното дарителство.

Оттам споделят, че докато през март-юни 2020 г. дарителите са предоставяли средства основно за апаратура, материали и консумативи, необходими за борбата с вируса, през май в дарителската активност се очертава нова цел – подкрепа на хората, най-силно засегнати от социалната изолация и икономическата криза.

Така започва подпомагането на тези 30 семейства от Варна. За тях са подготвени хранителни пакети с основни хранителни продукти, а за учениците са осигурени раници, тетрадки и ученически пособия. Членовете на домакинствата, останали без работа, ще имат възможност и за консултиране с експерт по трудово-правни въпроси и кариерно ориентиране, с цел по-бързото им връщане на пазара на труда.

За да могат нуждаещите се да кандидатстват за подкрепа в рамките на инициатива „Заедно за бъдещето“, трябва да са безработни след 13 март 2020 г. във връзка с пандемията от Covid 19. Доходите на член от семейството трябва да са под прага на бедност за страната от 363 лева.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.