Хулигани паркират колите  си върху Владишкия мост
2

Във В. Търново

Хулигани паркират колите си върху Владишкия мост

Хулигани се правят на недосегаеми и открито се подиграват на общинската власт и полицията във Велико Търново.

Те спират колите си върху един от емблематичните исторически и културни паметници, Владишкия мост. Преди няколко дни в социалните мрежи се появи снимка на лек автомобил със софийска регистрация, спрян на десетина метра от началото на моста, който се намира под крепостта Царевец.

Снимката предизвика вълна от възмущение, в резултат на което от полицията обявиха, че на сбственикът на колата ще бъде наложена санкция. Само 2-3 дни по-късно обаче, примерът се оказа заразителен и в интернет бе публикувана нова снимка, този път не на един, а на два леки автомобила, паркирани отново върху същия дървен мост. Този път обаче, лицата, качили сниките, предвидливо са скрили номерата на автомобилите за да не бъдат разпознати те и собствениците им. Новите снимки оприщиха нова вълна от възмущение от интернет потребителите. Някои от тях предлагат да бъдат монтирани камери, на моста, други да се поставят в двата края ограничителни метални колчета, които да не дават възможност да се влиза на моста с автомобили. А трети предлагат радикалното разрешение на проблема. „Вместо да пускате снимки и да се нервите, що просто не хванете по една тухла и не ги потрошите тези барутници дето стават само за вторични суровини”, предлага един от интернет потребителите.

Владишкият мост над река Янтра е един от най-старите мостове във Велико Търново. Той е построен през 1774 г. и е свързвал хълмът Царевец и манастирския комплекс Великата лавра с хълма Трапезица и църквите „Св. Георги” и „Св. Димитър”. Мостът е дървен с масивни каменни колони, а от двете му страни някога е имало отбранителни кули. Преди десетина години остарелият и станал вече опасен заради прогнилите си дъски мост, беше изцяло ремонтиран с европейски средства. Сега той е любимо място за разходки на местните и на туристите. А заедно със Стамболовия мост са известни още и като Мостовете на влюбените. По парапетите на моста днес са окачени десетки катинари с нарисувани върху тях сърца и изписани имена и любовни заклинания. През зимата от този мост владиката хвърля Богоявленския кръст във водите на река Янтра.

Паркирането на трите автомобила на Владишкия мост не е първото подобна хулиганска проява. Преди години пиян опита да дрифти върху другия голям мост, Стамболовия, но сега това вече е невъзможно, тъй като от двете страни на моста има поставени метални колчета. Пиян шофьор пък опита през нощта да се изкачи с колата си по стъпалата пред местната община и да я паркира пред входа, но опитът му не успя.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.