0

И звестният актьор Христо Мутафчиев ще се превъплъти в образа на страховития пират капитан Флинт в най-новия спектакъл на театър „Азарян“ – „Островът на съкровищата” по романа на Робърт Луис Стивънсън. Режисьор на постановката е младата и много талантлива Анастасия Събева, позната на публиката на театъра в НДК със спектакъла „Кралят елен”.

Известният актьор Христо Мутафчиев ще се превъплъти в образа на страховития пират капитан Флинт в най-новия спектакъл на театър „Азарян“ – „Островът на съкровищата” по романа на Робърт Луис Стивънсън. Режисьор на постановката е младата и много талантлива Анастасия Събева, позната на публиката на театъра в НДК със спектакъла „Кралят елен”.

Много съм благодарна на Христо Мутафчиев – неговото участие е специално и представлява основната интрига на спектакъла”, споделя Анастасия, която основно се е доверила на млади актьори. Сред тях са вече популярните Стелиан Радев, Августина-Калина Петкова, Елена Нацариду, Явор Вълканов, Михаил Сървански, Димитр Несторов, Елица Костова, Васил Витанов, Нено Койнарски, Иван Станчев, Виктор Иванов, Деян Жеков, Денис Хаят и Шахин Шехзен.

Ученикът на Нина Димитрова и театър „Кредо“ Стелиан Радев е и автор на музиката в спектакъла. Премиерата на „Островът на съкровищата” е на 17 декември, а публиката ще може да види приключението още два пъти до края на годината – на 21 и 30 декември.