0

И звестният актьор Христо Мутафчиев ще се снима в минисериал за Нова телевизия през януари и февруари. Това сподели самият той за „Монитор“, без да издава конкретни подробности за бъдещата продукция.

Известният актьор Христо Мутафчиев ще се снима в минисериал за Нова телевизия през януари и февруари. Това сподели самият той за „Монитор“, без да издава конкретни подробности за бъдещата продукция.

Шефът на Съюза на артистите обаче не се въздържа да не спомене, че няма да е „най-добрият човек, когото познаваме“. Поредицата ще е със съвременен сюжет и

жанр, подобен на „Откраднат живот“

– романтична сага или драма, но главните действащи лица няма да са лекари, а от съвсем друго съсловие, обясни Христо Мутафчиев.

Както всяка година, и тази актьорът бе на именния си ден 25 декември в Карлово при своите родители. Само 4 дни преди това, на 21 декември, в театър „Азарян“ в НДК се състоя премиерата на спектакъла „Островът на съкровищата“, в който Христо има специално участие – в ролята на страховития пират Флинт. Публиката изпрати с бурни аплодисменти постановката на младата Анастасия Събева, позната и от „Кралят елен“. Мутафчиев изрази задоволството си, че чрез „Островът на съкровищата” – вълшебна история за приключения, увличаща малки и големи, има възможността да реализира детските си мечти. На 9 февруари в театър „Азарян“

ще бъде възстановен и спектакълът „За теб“

в който Христо Мутафчиев е редом с колегата си Станимир Гъмов на сцената под режисурата на Петър Кауков. Пиесата на Яна Борисова е писана специално за тези двама актьори, а героят на Христо се бори с последиците от тежък инсулт – нещо, което и той самият продължава да надмогва.

Междувременно оглавяваният от Мутафчиев Съюз на артистите в България подписа меморандум с НДК за сътрудничество и развитие на пространството на театър „Азарян“. Конкретен резултат от това е откриването на новата сцена за алтернативни проекти Backstage със 70 зрителски места, където вече с огромен успех се игра постановката „Апарт” – дебютен режисьорски проект на Илко Ганев. Спектакълът отдава почит на знакови фигури от родната театрална сцена.