Напълно очаквано сайтът „Фрогнюз“ на агента от ДС Академик – Огнян Стефанов, даде трибуна на пиарката Соня Колтуклиева. Така хранениците на Българския Мадоф – Цветан Василев, обединиха усилията си и се спуснаха в яростна фейк атака, представяйки се за жертви на тормоз от страна на държавата.

Актуалният повод за гнева на Колтуклиева бе поредното заседание на СГС по обвинение на прокуратурата срещу нея, че не е платила данъци в размер на 7000 лева през периода 2011-2012 година. След като стигна дотам да отразява писанията на журналистката, публикувани в личния й профил във Фейсбук, сайтът на агент Академик реши да препечата и „анализ“ на пиарката, решила да пиарства сама на себе си.

Общото между двамата е, че са получавали пари на ръка от банкера беглец, който доведе КТБ до фалит. За Огнян Стефанов някогашната дясна ръка на Василев, а днес свидетел на прокуратурата Бисер Лазов, казва пред разследващите7 "Относно Огнян Стефанов от информацията, имам от Юлия разбирам, че са му давани пари и на ръка. Съответно суми в размер на 100 000 хиляди лева, получени на 06.08.201З г. и сума в размер на 150 000 хиляди лева - на 18.03.2014 г. Сумите са му предадени на касата, на бул. "Цар Борис" в касата на шестия етаж от Юлия Илиева."

Тези дни в съдебно заседание бе потвърдено за пореден път, че Колтуклиева пък е получила 90 000 лева на три транша. Храненицата на БГ Мадоф обаче не е декларирала сумата в годишната си данъчна декларация. Това стана ясно от счетоводно- икономическа експертиза, приета на заседание на Софийския градски съд в понеделник по делото срещу Колтуклиева за укриване на данъци.

Пред магистратите икономическият експерт Елисавета Асенова заяви, че в данъчната декларация на Колтуклиева тези пари не са отразени. По думите й няма и договор за пиар услуга и така не е ясно за какво са изплатени средствата. По делото има приложени единствено разписки от КТБ, че въпросните пари са били дадени на обвиняемата срещу подпис през 2010 г. и 2011 г. „Ако парите са били платени за дадена услуга, тогава лицето е било длъжно да ги декларира“, каза Асенова.

Друг експерт - Александър Димитров, пък потвърди, че подписите в декларациите са именно на Колтуклиева.

Още миналата година основният свидетел по делото за източване на трезора Бисер Лазов даде показания и по процеса срещу Колтуклиева. Тогава той обясни, че парите, които Колтуклиева е получила, са именно от активите на КТБ. Лазов разкри, че банкерът беглец лично му нареждал да изплаща месечно по 10 000 лева на журналистката. „Да се осигурят в брой, месечно, докато аз ти кажа“, наредил Василев на Лазов.

Данъчните проверки очевидно притесняват толкова Огнян Стефанов и Соня Колтуклиева, че двамата зареваха в един глас, че са обект на тормоз. В т.нар. „анализ“, озаглавен „Как Пеевски, Цацаров и Горанов впрегнаха държавата за личната си вендета срещу мен“, усвоилата 90 000 лева от КТБ журналистка, атакува нашия издател, НАП и прокуратурата. В объркан и несвързан стил, присъщ на хора с гузна съвест, журналистката пише за данъчната „репресия“, която по същество според нея представляват проверките. Като цяло обаче т. нар. „анализ“ е защитна пледоария на довереницата на БГ Мадоф и за действията му, довели до източването на банката. Целта на мероприятието в стил „Крадецът вика: Дръжте крадеца“, е да се скрие грабежът на КТБ от Цветан Василев и вниманието да се пренасочи към Делян Пеевски, прокуратурата в лицето на главния прокурор Сотир Цацаров и НАП. Както многократно сме писали, нашият издател няма съдебни дела за активи от КТБ, а семейството му навремето е имало кредити към трезора, които е погасило ефективно. Нападките на Колтуклиева, тиражирани и от „Фрог“-а на агент Академик, са провокирани най вече от поправката за КТБ, внесена от Пеевски заедно с колегите му от ДПС Йордан Цонев и Хамид Хамид, която цели да върне в патримониума на банката откраднатите активи. Преди няколко дни синдиците на КТБ успяха да приберат 125 млн. евро от Цветан Василев, с които той се опита да заграби БТК.

В деня на делото срещу Колтуклиева от „Фрогнюз“ следяха съвестно Фейсбук профила на пиарката, за да повтори защитната й теза: „Не не съм взела нито стотинка от КТБ под никаква форма, както твърдя от есента на 2014 година. Не съм!“. Всъщност, защитната теза на журналистката се основава преди всичко на това, че нямало документи да е извършвала пиар дейности за Цветан Василев или някоя негова фирма. Което не означава непременно, че парите, щедро отпуснати от банкера беглец на довереницата му, не са били усвоени. По този начин, опитната журналистка извърта нещата в своя угода, като отрича доказателствата срещу нея с епитети, квалификации и манипулации. Повече от естествено, Колтуклиева обвинява на свой ред и изданията, които отразяват обективната истина, вместо да дават трибуна на фейковете, които тя и агент Академик бълват заедно и поотделно. Целта на фалшивите атаки, които те произвеждат, е да се скрие вината на БГ Мадоф, който пък е лично протеже на гуруто на престъпната приватизация Иван Костов, при когото активи за 30 млрд. лв. преминаха в ръцете на шепа олигарси за 3 млрд.лв., а Цветан Василев беше коронясан за банкер на КТБ.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Над Прокопиев е само... Костов

На този свят едва ли има по-тъжно нещо от това да си олигарх на повикване. Уж си милионер, а парите ти не са твои. Уж си господар на маса „умни и красиви“ слуги, пък самият ти си нечий слуга и при всяко позвъняване на „важния“ телефон (за свръзка с теменужената градина в Драгалевци) трябва да ставаш прав и чинно да козируваш и да изпълняваш. Даже някакви битовизми като какво да ядеш и къде да живееш не са плод на твой личен избор. И като каже началникът – „минаваш само на рукола“ и други веган изгъзици, или „хващаш самолета за Сингапур“, това е закон за теб.

Шах и мат с чаша сок

Очевидно е, че каквото и да направи Делян Пеевски, то предизвиква неистов интерес у фабриката за фалшиви новини. Та дори и невинната снимка от среща с избиратели във велинградското село Пашови, на която Пеевски си взима безалкохолна напитка от хладилната витрина. Нищо необичайно, но мастити коментатори „анализираха“ дълбокомислено дори този дребен детайл. Шах и мат с чаша сок!

Стояна брани Костов с фейк за Пеевски

*Пропуска услужливо гуруто на тъмния преход все едно е мъртъв

*В шизофреничното си бързане пише, че Авионамс е още като залог на КТБ, а то държавата го спаси