Хотелиерите във Варна с отсрочка по плащането на туристическия данък

Хотелиерите във Варна с отсрочка по плащането на туристическия данък

Ресторантьорите с 40 на сто по-ниска такса "Тротоарно право"

Плащането на туристически данък във Варна се отлага до 15 ноември 2020 г. Целта на отсрочката е е възникналите задължения за този налог за периода на извънредното положение и противоепидемичната обстановка да могат да се плащат до средата на ноември, съобщи радио „Фокус”.

Досега срокът за заплащане на данъка е до15-то число на месеца, следващ месеца, през който са предоставени нощувките. Лицата, предлагащи нощувки, подават декларация по образец до 30 януари на всяка година за облагане с туристически данък за предходната календарна година.

Хотелиерите и фирмите, които плащат такса смет според заявеното количество за 2020 г., а не по данъчна оценка на имота, ще имат време до 31 юли 2020 г. да подадат коригиращи декларации за вида и броя на необходимите съдове, които ще ползват, както и за периода за осъществяване на дейността.

По предварителни данни възможността за подаване на такива декларации би се отразила с намаление в приходната част на План-сметка „Чистота“ в размер на около 260 000 лв.

Общинските съветници в града са взели решение таксите за тротоарно право във Варна да бъде намалени с 40 на сто за периода от 14 май до 31 декември 2020 г. С тази мярка се цели да бъде оказана подкрепа на ресторантьорите във Варна, които са едни от най-засегнатите браншове следствие на пандемията от COVID-19.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.