Хотелиери и ресторантьори от Сандански осигуряват топла храна за медиците на първа линия

Хотелиери и ресторантьори от Сандански осигуряват топла храна за медиците на първа линия

От няколко дни хотелиери и ресторантьори от Сандански осигуряват топла вечеря на медицинския персонал, който се грижи за заразените с COVID пациенти в болницата в града.

Кампанията е изцяло благотворителна, а собствениците на заведения и хотели се надяват да имат средства, за да продължат да готвят за медиците до края на извънредната обстановка.

Всяка вечер в 19.30ч. топлата вечеря се доставя до болницата в курорта. Медиците могат да се възползват от менюто, приготвено в кухните на хотелите и ресторантите: „По този начин искаме да им покажем, че не са сами, подкрепяме ги, всички знаем в какви условия работят. Благодарни сме, защото те са били, са и ще бъдат винаги на първа линия и ще се борят за всеки един живот“, заяви за БНТ Асен Иванов, който е собственик на ресторант.

Той апелира колегите си в цяла България да останат позитивни. Тристепенното меню включва салата, основно ястие и десерт. Всеки ден се готви различно. Ресторантьорите и хотелиерите в града всяка седмица си правят график помежду си – кой по какъв начин може да обслужва болницата в Сандански: „Не трябва да се предаваме. Всичко си има време. Времето в момента е наш съюзник, трябва да го използваме рационално и максимално в наша полза“, каза още Иванов.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.