0

П о време на последния концерт на Хосе Карерас у нас редом до него ще застанат двама българи. Испанската оперна легенда лично е избрал тенорът Росен Ненчев и сопраното Илина Михайлова за бляскавото събитие, което ще се проведе в „Арена Армеец“ на 11 май.

По време на последния концерт на Хосе Карерас у нас редом до него ще застанат двама българи. Испанската оперна легенда лично е избрал тенорът Росен Ненчев и сопраното Илина Михайлова за бляскавото събитие, което ще се проведе в „Арена Армеец“ на 11 май.

Ненчев, който е солист на Софийска опера и балет, е ученик и любимец на Карерас. Наскоро за пореден път той бе най-добре представилият се участник в ежегодния майсторски клас на Маестрото и така стана един от десетте избраници за заключителния му концерт, провел се преди броени дни в Пезаро, Италия.

Примата Илина Михайлова се изявява в най-престижните оперни театри на Милано, Бергамо, Бреша, Кремона и Павиа. Освен родната НМА “Панчо Владигеров”, сопраното завършва и Консерваторията "Джузепе Верди" в Милано в класа по оперно пеене на Вилма Борели. Участва в майсторските класове на Джакомо Арагал и Ернесто Паласио.

На гала спектакъла в София Карерас и Ненчев ще изпълнят дуетно вечните оперни класики Non ti scordar di me t Parla mi d’amore Mariu, а родният талант ще представи соло изпълнения на O sole mio и Funiculi funicula и други.

Специална изненада за публиката ще бъде дует на големия Карерас и красивата Илина.

Пълната програма на концерта предстои да бъде оповестена.

Билети за концерта на Хосе Карерас в София за България, Македония и Румъния на цена от 50 до 180 лв може да намерите в мрежата на Eventim.