0

О перният ас Хосе Карерас потвърди, че ще пристигне в България преди Коледа. Испанският тенор ще изнесе грандиозен спектакъл под наслов Opera D'amore на 19 декември в столичната зала „Арена Армеец“.

Оперният ас Хосе Карерас потвърди, че ще пристигне в България преди Коледа. Испанският тенор ще изнесе грандиозен спектакъл под наслов Opera D'amore на 19 декември в столичната зала „Арена Армеец“.

Палка

В галавечерта ще се включи елитният състав от световноизвестни български и чуждестранни оперни артисти като Мария Гулегина, Марко Берти, Надя Кръстева, Кирил Манолов, Илина Михайлова, Росен Ненчев и Емил Павлов, както и хорът и оркестър на Софийската опера и балет под диригентската палка на маестро Давид Хименес. За пръв път в света ще станем свидетели на един уникален оперен шоу спектакъл с невиждана досега сценична технология - 3D мапинг, виртуална реалност, съчетана с живото изпълнение на солисти, оркестър, хор и балет, както и магията на ултрамодерна звукова и визуална среда. Мащабна продукция, сътворена с помощта на над 200 професионалисти от различни области! „Както още преди година обещахме, световната премиера на този зрелищен проект на АСАРА ще се състои именно тук - в България! Нека се потопим в магията на най-красивата оперна музика, написана някога за любовта!“, споделят организаторите.

Публика

Спектакълът вече бе отменян няколко пъти заради епидемията от коронавирус. Миналата година преди поредното отлагане на шоуто Хосе Карерас записа специално обръщение към българската публика: "Ще бъде нещо изключително с участието на първокласни оперни певци, оркестър, диригенти, и още, и още. Ние наистина сме много щастливи да ви кажем, че ще бъдем там. Аз съм в чудесни отношения с България - със страната и нейните хора, имам много приятели от различни сфери на обществото - музика, спорт. За мен е удоволствие да се върна и да имам възможността да пея за вашата невероятна публика". Любовта е с главна роля в мегапостановката Opera D'amore. Проектът събира култови любовни сцени от творби на Верди, Пучини, Маскани, Доницети.