Хорото за 3 март минава онлайн

Хорото за 3 март минава онлайн

Читалища и общини организират рецитали в нета

Хорото за 3 март се премести в интернет.

За шеста поредна година навръх Националния празник ще се организира събитието „Пробуждане с хоро“. За първи път обаче то ще се проведе онлайн. Коронавирусът отложи редица събития, премиери и концерти, както по света, така и у нас. Други обаче продължават да се осъществяват, но виртуално. Мрежата прелива от предложения за различни културни прояви, уроци и семинари, показа проверка на „Телеграф“. Част от тях са напълно безплатни и всеки, който желае може да се присъедини. За някои пък се купуват билети по интернет, които гарантират достъпа до ивента.

Празник

Така например библиотеката при варненското Народно читалище „Елин Пелин – 1977“ организира онлайн рецитал, а община Карнобат организира онлайн конкурс по случай 3 март. Състезанието е за ученици и е в два раздела. Лично творчество – поезия и проза по зададени теми, както и рецитация на стихове посветени на Националния празник на България. „Сдружение Азбукари“ пък пренесе традиционното хоро на 3 март в интернет. „Нека с още по-голяма инициативност, креативност, хъс и позитивна енергия сътворим заедно един страхотен вълнуващ онлайн спектакъл на 3 март! Да превърнем „дефекта“ от пандемичната обстановка в ефект! Да сътворим заедно нещо, което никой друг не е правил досега онлайн в такива мащаби. Всички заедно за 6-та поредна година да протегнем един уникален мост на българщината! Нека покажем, че нищо не може да ни попречи да играем хоро където и да е – вкъщи, на двора, в работата, в парка, на улицата... или там, където ни заведе вашата изобретателност“, казват организаторите. Над 1500 българи вече са изявили интерес към събитието.

Платформа

Междувременно, отново на 3 март, стартира и първият от три поредни семинара „Магията на билките, подправките и храните – приложна магия“. Събитието се провежда в платформата Zoom, като пакетната цена за трите дни от семинара е 90 лв. Една от темите е „Тайните на вещите жени за щастлив живот“, а друга – „Силата на тотемните животни“. „Още от древни времена подправките и билките и храните са се използвали от вещите жени за лечение, превенция, за активиране на определени енергии, за придобиване на желани качества, за привличане на желани събития в живота им“, гласи част от описанието към онлайн семинара. Водещата обещава да научи участниците да бъдат меки и женствени, да се освобождават от напрежението, да създават романтично настроение и дори да получат покана за брак.

Обучение

Друг онлайн курс пък предлага обучение по Астрология за начинаещи. Продължителността му е 4 месеца, като се провежда по една лекция седмично. Цената на курса е 80 лв. за месец. „Всяка седмица, в уточнен предварително ден и час, провеждаме на живо лекция по Skype.

Една лекция е от 2 учебни часа. По време на лекцията на екраните си виждате схеми, таблици, изображения, работа със специализиран астрологичен софтуер. След края на лекцията получавате видео и аудио запис от урока, които ще може да гледате и прослушвате многократно“, гласи част от описанието на събитието в социалните мрежи. Освен зодиакалните знаци, базовите параметри и тълкувания на слънцето и луната, организаторите ще разказват за всяка от планетите, астрологичните домове, аспектите и др. Сред останалите онлайн ивенти, които се откриват в нета са курсове по икебана, събитийна нумерология, семейна ароматерапия, семинар езика на тялото и дори виртуално обучение по оказване на първа помощ.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.