0

П рез 2015 г. японците от Honda възродиха модела си HR-V, който се произвеждаше от 1998 до 2006 г. Компактният кросоувър е един от най-атрактивните автомобили в сегмента, тъй като предлага много обширен салон в компактна каросерия с дължина от 4,33 метра при междуосие от 2,61 метра. Второто поколение на Honda HR-V има привлекателен и хармоничен дизайн и голям просвет, но не предлага задвижване 4х4. Наскоро у нас дебютира обновената Honda HR-V, което е освежена с фин фейслифт.

През 2015 г. японците от Honda възродиха модела си HR-V, който се произвеждаше от 1998 до 2006 г. Компактният кросоувър е един от най-атрактивните автомобили в сегмента, тъй като предлага много обширен салон в компактна каросерия с дължина от 4,33 метра при междуосие от 2,61 метра. Второто поколение на Honda HR-V има привлекателен и хармоничен дизайн и голям просвет, но не предлага задвижване 4х4. Наскоро у нас дебютира обновената Honda HR-V, което е освежена с фин фейслифт.

Подобренията в дизайна включват тъмен панел от полиран хром под радиаторната решетка вместо досегашната комбинация от черно и хром. В предната броня има секция от дълбоки въздушни отвори, в която са вградени и кръглите фарове за мъгла. Предните фарове и задните светлини вече са стандартно светодиодни, а дневните LED светлини са с нов дизайн.

Задната част на автомобила е опасана от тъмен хром, а стоповете са покрити с по-тъмни лещи с опушен ефект. При моделите от по-високите нива на оборудване джантите са 17-инчови от алуминиеви сплави, а ауспухът е с хромиран накрайник. Клиентите имат възможност да избират между осем цвята, сред които е новият тъмносин металик. Останалите предложения са перлените бои в червено, бяло и черно, както и вариантите на сребрист металик.

В интериора на Honda HR-V най-голямата новост са прекроените предни седалки, които осигуряват още по-добри странични опори, особено в областта на раменете. За текстилната тапицерия от най-базовото ниво на оборудване са използвани висококачествени материали, а при по-високите нива са комбинирани текстил и кожа с двоен шев. Honda HR-V си остава най-мултифункционалният автомобил в класа благодарение на патентованата система Magic Seat, благодарение на която можете да вдигнете отделно седалките и да ги фиксирате във вертикална позиция.

Първоначално обновената Honda HR-V се предлага с 1,5-литров атмосферен бензинов двигател 1.5 i-VTEC с максимална мощност 130 к.с. и максимален въртящ момент от 155 Нм при 4600 об/мин. Моторът се комбинира с 6-степенна ръчна скоростна кутия, с която ускорението от 0 до 100 км/ч става за 10,7 секунди. Механичната скоростна кутия радва с късия ход на лоста и прецизната смяна на предавките. За по-голямо удобство в града се предлага версия с безстепенна автоматична трансмисия CVT, с която кросоувърът ускорява от място до 100 км/ч за 11,2 секунди. Силовият агрегат осигурява прилична тяга и икономичност със среден разход на гориво от 5,3 л/100 км за модела с вариаторна трансмисия.

Обновената Honda HR-V е много приятна за шофиране. Точното и прецизно управление ще се харесат на всички водачи, които обичат да шофират по-спортно. Сцеплението с пътя е много добро и въпреки, че колата е само с предно предаване, може безпроблемно да се движи по черни пътища. Окачването с лекота се справя с по-голямата част от дупките по пътя и колата вози относително комфортно за класа си. Обновената Honda HR-V е доста по-стабилна в завоите и каросерията едва осезаемо се наклонява.

Инженерите на Honda са подобрили шумоизолацията в колата и по магистрала шумът от вятъра и гумите е почти недоловим. Според нивото на оборудване, обновеният кросоувър за първи път е обзаведен със системата за активно неутрализиране на шума. Тя е проектирана така, че се да намали нискочестотния шум в салона чрез вътрешни микрофони, заглушени с помощта на прецизно изчислена от гледна точка на времето обратна фаза на звуковия сигнал през високоговорителите.

Обновената Honda HR-V вече се предлага и у нас, а цените започват от 39 990 лева с ДДС.

Технически характеристики

Honda HR-V 1.5 i-VTEC CVT

1,5-литров 4-цилиндров бензинов двигател

CVT безстепенна автоматична скоростна кутия

130 к.с. максимална мощност при 6600 об/мин

155 Нм макс. въртящ момент при 4600 об/мин

11,2 секунди ускорение от 0 до 100 км/ч

187 км/ч максимална скорост

5,3 л/100 км среден разход на гориво

121 г/км емисии на СО2

48 990 лева цена на модела