Хлапетата в предучилищна също с онлайн занимания (ЗАПОВЕД)

Хлапетата в предучилищна също с онлайн занимания (ЗАПОВЕД)

Хлапетата в предучилищните групи също ще могат да провеждат онлайн занимания, докато детските градини и училищата останат затворени. Те обаче трябва да бъде с участието на родителите им. Това става ясно от заповед на просветния министър Красимир Вълчев.

„В периода от 30.11.2020 г. до 18.12.2020 г. вкл. педагогическото взаимодействие с децата, записани за предучилищно образование в детските градини и в училищата в цялата страна, да се осъществява, доколкото и ако е възможно, от разстояние в електронна среда чрез използване на средствата на информационните и комуникационните технологии и с участието на родителите.“, пиша Вълчев в документа.

Тази възможност се дава с промените в закона за предучилищно и училищно образование от септември. Според тях, когато поради извънредни обстоятелства присъствието във формите на педагогическо взаимодействие в детските градини и групите за задължително предучилищно образование в училищата е преустановено, след заповед на министъра на образованието и науката педагогическото взаимодействие се осъществява, доколкото и ако е възможно,от разстояние в електронна среда чрез използване на средствата на информационните и комуникационните технологии и с участието на родителите. По време на объждането на възможността Вълчев посочи, че до 2 часа с помощта на родителите вече е прилагано такова взаимодействие. „Това алтернативна и компенсаторна алтернатива”, подчерта тогава той.

Още през пролетта от МОН и сдружението на общините предложиха чрез различни игрови ситуации, осъществени от родителите вкъщи, малчуганите от детските градини също ще се включат в дистанционно обучение по един или два пъти в седмицата спрямо възрастта си.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.