Хасково иска да превърне руините на казарми в парк

Хасково иска да превърне руините на казарми в парк

Община Хасково търси 10 млн. лв., за да превърне руините на бившите градски казарми в голям обществен парк. „В централната градска част повече зеленина не е излишна. Надеждите са парите да дойдат от държавата", съобщи кметът Станислав Дечев. Проектът предвижда там да има различни игрища, кътове за отдих, музей. 

За реализацията на мащабния проект има изпълнител. За 8 295 000 лв.  ДЗЗД „Еко Мар Груп“, в което влизат „Еко Традекс Груп“ АД , „Маридел 2012“ ЕООД и „Вамос“ ООД трябва да преустроят терените и сградата. Дружеството спечели обществената поръчка в началото на миналата година.

В бюджета обаче няма предвидени средства и парите за парка ще се търсят от други източници.

За 10 8300 лв. е обществената поръчка за оценител на инвестиционните проекти и строителен надзор на строежите в бившето поделение над ДНА. Военният имот с рушащите се сгради беше прехвърлен на община Хасково безвъзмездно от военното министерство.

Повече зелени площи са част от мерките на общината за подобряване на чистотата на въздуха в Хасково. Общественото им обсъждане с гражданите е насрочено за утре.

Зоната със замърсен въздух в Хасково е около 5 кв. километра. Основният замърсител са печките и котлите за отопление на твърдо гориво.

 

 

 

 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.