0

К апитанът на националния отбор на Англия Хари Кейн заяви, че няма физически проблеми, въпреки слабото си представяне от началото на Евро 2020 и фактът, че бе заменен и в двата мача, които англичаните изиграха на шампионата дотук. Кейн, който много често играе пълни 90 минути както за Англия, така и за клубния си отбор "Тотнъм", бе сменен през второто полувреме от Маркъс Рашфорд, тъй като на Англия и е трябвала повече скорост в атака, посочи мениджърът Гарет Саутгейт след равенството 0:0 с Шотландия в петък. Според самия Кейн обаче не става дума за контузия или проблеми с кондиционната подготовка. 

Капитанът на националния отбор на Англия Хари Кейн заяви, че няма физически проблеми, въпреки слабото си представяне от началото на Евро 2020 и фактът, че бе заменен и в двата мача, които англичаните изиграха на шампионата дотук. Кейн, който много често играе пълни 90 минути както за Англия, така и за клубния си отбор "Тотнъм", бе сменен през второто полувреме от Маркъс Рашфорд, тъй като на Англия и е трябвала повече скорост в атака, посочи мениджърът Гарет Саутгейт след равенството 0:0 с Шотландия в петък. Според самия Кейн обаче не става дума за контузия или проблеми с кондиционната подготовка. 

"Гарет има правото да прави промени по начина, по който смята, че това е най-добре за тима", заяви Кейн, който докосна едва 19 пъти топката в двубоя с "гайдарите"."Това, което научихме в миналите турнири е, че формата трябва да достигне върховия си момент в правилното време. Това е във фазата на директните елиминации и се надявам, че сега ще стане така", допълни Кейн. 

Преди нулевото равенство с Шотландия Англия победи с 1:0 Хърватия в първия си мач на европейското, като взе частичен реванш от хърватите, които ги победиха с 2:1 в полуфиналите на световното първенство в Русия през 2018 година. Според Кейн именно слабото му представяне в този мач е попречило на англичаните да достигнат финала на световното. "Може би в Русия имаше моменти, като в четвъртфинала и полуфинала, в които не бях толкова остър, колкото ми се искаше да бъда. В крайна сметка ние не постигнахме това, което искахме и може би това е част от причината", допълни 27-годишният голмайстор. 

"Всичко опира до това съставът да бъде ръководен правилно, всеки да се чувства здрав и във форма. За мен това бяха два трудни мача, но трябва да направя така, че да съм сигурен, че ще мога да помогна на отбора в оставащите срещи. Нямам никакви проблеми. Не съм усещал, че физически не съм готов. За да съм напълно честен, ще кажа, че преди тези два мача се чувствах по същия начин, по който и преди всеки друг този сезон", обясни английският капитан.