0

Х ерцозите на Съсекс отлагат официалното представяне на новата си благотворителна фондация "Арчиуел", съобщи Контактмюзик.

Херцозите на Съсекс отлагат официалното представяне на новата си благотворителна фондация "Арчиуел", съобщи Контактмюзик.

В началото на април, след като се отказаха от кралските си задължения, британският принц Хари и съпругата му Меган обявиха намерението си да създадат фондацията и споделиха, че названието й е ще е "Арчиуел". Сега става ясно, че двойката е решила да остави всички официални проекти на неправителствената организация за следващата година.

Принц Хари и Меган възнамеряват да насочат усилията си към подкрепа на движението "Животът на чернокожите има значение" и на последиците от пандемията от новия коронавирус.

Източник, близък до семейството, казва пред британския в."Дейли телеграф", че съпрузите са твърдо решени да изпипат всичко с фондацията и смятат, че няма нужда да се бърза. "Те започват нов живот, нова ера и искат да са сигурни, че ще успеят да изпълнят плановете си, както са ги замислили", казва източникът.

"Арчиуел" трябва да замени тяхната организация "Съсекс Роял", след като стана ясно, че принц Хари и Меган няма да имат право да използват името заради решението си да се оттеглят от ангажиментите си като високопоставени членове на британското кралско семейство в края на март. Хари, Меган и синът им Арчи, който е на 13 месеца, първо заживяха в Канада, след което се преместиха в Лос Анджелис, САЩ.

На 3 март са подадени документи за регистрация на запазената марка "Арчиуел", тогава в щата Делауер са регистрирани и корпорациите Арчиуел Инк и Арчиуел ООД.