ХАПКА НАСЛАДА: Мини тортички Сахер

ХАПКА НАСЛАДА: Мини тортички Сахер

"Кога ще осъзнаете, че Виена Ви очаква?", попаднах на този въпрос в мрежата преди малко повече от година и не се замислих особено, а веднага резервирах билети за разходка до австрийската столица. До ден днешен пазя невероятни спомени от пътуването си. Tова, което ми липсва най-много  след невероятните културни забележителности, са тортите, галещи небцето на всеки турист - гастроном. Завръщайки се обратно у дома, бях решена, че трябва да пренеса частица от Виена в менюто на своето семейство. Избрах тортата Сахер, защото тя носи не само наситен вкус, но и много история в себе си. Какво чакате? Опитайте я и Вие! 

Необходими продукти:

  • 4 яйца
  • 100 г захар
  • 60 г черен шоколад
  • 60  г масло
  • 60 г брашно
  • 30 г какао
  • мармалад от кайсии
  • 200 г черен шоколад  или шоколад за готвене + 3 с.л. олио

Начин на приготвяне:

Разтопете маслото и шоколада и ги оставете да се охлаждат настрани. Разделете белтъци от жълтъци. Разбийте белтъците на сняг, като добавяте захарта постепенни. Към пухкавия сняг, добавете жълтъците един по един, а след това шоколада  и маслото. Към получената смес добавете пресятото брашно и какаото. Разбъркайте без миксер. Сместа се изсипва в леко намазнена тава, покрита с хартия за печене. Печете около 13 минути, след което охладете блата. Разрежете на 3 равни части – редувайте блат и мармалад, притиснете леко, за да се слепят равномерно. Оставете в хладилник за 2 часа. Разрежете на малки парчета по 2-3 см. и топнете всяко в разтопен шоколад с олио. Извадете върху хартия за печете, а след като шоколадът стегне - сервирайте.

*Рецепта: privanya.blogspot.com

 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.