Хаос в парламента: След скандирания

Хаос в парламента: След скандирания "Оставка", 15 минути почивка и председателки съвет

Може би последното заседание на 45-ото Народно събрание не премина спокойно. Още в началото на заседанието депутатите се скараха за дневния ред. От БСП поискаха да се гледа предложението им в Кодекса за социално осигуряване, което е втора точка в дневния им ред. Мая Манолова от ИМВ пък поиска да се вкара в дневния ред предложението й в Закона за мерките и действията по време на извънредното положение- да се отпускат по 50 лв. на месец на всички пенсионери до края на годината.

От ДБ пък настояха да се гласува създаването на временна комисия за установяване на факти и обстоятелства относно действията и бездействията на компетентните органи относно незаконни строежи и обекти на територията на Лесопарк „Росенец“, в района на нос „Чукалята“, гр. Бургас.

В тази връзка Вежди Рашидов от ГЕРБ поиска освен Росенец да се разследва и Гълъбарника на Алепу и  Буджака. По думите му от публикации в медиите разбрал, че Манолова има „топла връзка“ с Гълъбарника. "Не е без значение да се разследва Буджака, на един ваш любим олигарх. Второ, гълъбарникът в Алепу има топла връзка с г-жа Манолова. Също да се разследва", каза Вежди Рашидов.

Той подчерта, че на Буджака, незаконно строителство имал и Цветан Василев. „Този гълъбарник е незаконен. Още по-незаконен е Буджака. Тази лятна резиденция на човек приближен до вас. И Цветан Василев има незаконно строителство там. Имахме едно дърво дето снимахме всички филми там, махнаха го и си направиха къщи там каолиновите крале“, заяви Рашидов. Той призова, ако ще се приема точката за Росенец да се вкара и Буджака.

Колегата му Маноил Манев пък взе думата и захапа Манолова, като заяви, че всичко това е обслужване на предизборната кампания на Манолова, която била известна със своята комбинативна мисъл по създаването на интриги и компромати. По думите му нито една от тези комисии ще има по- дълъг живот от 24 часа, тъй като президента щял да разпусне НС.

Социалистът Иван Ченчев се обърна към Митева и заяви, че тълкувала правилника както поиска. Той я призова да освободи място на някой от заместниците й. От своя стана Митева заяви, че няма да вкара в дневния ред тяхното искане, а от лявата страна на залата се чуха скандирания „оставка“.

 „БСП искат и днес да провалят заседанието. Не позволявайте на депутатите, които нарушават правилника да ви карат и вие да нарушавате правилника, обърна се Халил Летифов от ДПС към Ива Митева.

Председателят на ПГ на ДБ Христо Иванов заяви, че превърнали прякото излъчване на заседанието в арена на предизборни дебати. Той призова да се влезе в професионален дебат. Иванов предложи почивка и да се продължи в нормален дневен ред.

Водещата Ива Митева прекъсна заседанието за 15 минути и подчерта, че ще свика председателски съвет.

Назад

ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.