0

М айка публикува видео, показващо как хакер се включва и говори с малката ѝ дъщеричка през видеофон в детската стая. Ситуацията се развива в Мисисипи, САЩ, пише Daily Mail.

Майка публикува видео, показващо как хакер се включва и говори с малката ѝ дъщеричка през видеофон в детската стая. Ситуацията се развива в Мисисипи, САЩ, пише Daily Mail.

Ашли ЛеMeй инсталирала камера “Ring“, за да може да следи момичето си през нощта, когато е на смяна като медицинска сестра в болницата. Тя направила внимателно проучване преди да купи продукта по време на разпродажбата на „Черния петък“ и този вид камера ѝ бил препоръчан от друга майка.

Малко след като монтирали устройството, осемгодишната ѝ дъщеря Алиса споделила, че започнала да чува странни звуци в детската стая, включително гласове и музика. Майката проверила записите и установила, че се чували детски песнички и момичето попитало: „Кой е там?“, но се чуло мъжди глас, който казал : „Аз съм най-добрият ти приятел. Аз съм Дядо Коледа!“. Детето се уплашило и извикало майка си, когато гласът от устройството отново казал: „Аз съм Дядо Коледа! Не искаш ли да бъдеш моят най-добър приятел?“

Шокираните родители веднага изключили камерата и решили да публикува кадрите, за да предупредят другите родители за опасността. Пред медиите майката на Алиса коментирала, че можело да са гледали как се спят или преобличат. „Стомахът ми се обръща, когато си помисля, че някой е нахлул в нашия живот и е наблюдавал децата ми отблизо!“, добави тя. Родителите предприели мерки, като сменили настройките на WiFi и сложили допълнителна защита на мрежата.

От компанията производител на видеофоните „Ring“ заявиха, че доверието на клиентите е много важно за тях и, че ще разследват проблема, свързан със сигурността на устройствата им от хакерски атаки.