0

С лед като бе готов да се "жертва" за министър в новия кабинет, адвокат Николай Хаджиегенов даде заявка,че е готов да бъде и премиер. Това става ясно от негов коментар пред България он еър. По думите му не се страхувал от отговорността и очаквал разговори с останалите партии в новия парламент. 

След като бе готов да се "жертва" за министър в новия кабинет, адвокат Николай Хаджиегенов даде заявка,че е готов да бъде и премиер. Това става ясно от негов коментар пред България он еър. По думите му не се страхувал от отговорността и очаквал разговори с останалите партии в новия парламент. 

Той коментира и изказването си, че ще трябва да разчитат на подкрепата на БСП, ГЕРБ и дори на ДПС, което пък предизвика реакция от страна на Мая Манолова и Татяна Дончева. "Позицията ми е от няколко месеца. Нима има друг начин?! Ако искаме да направим нещо, а не да излъжем избирателите си - нещото е не коалиция, не брак, а приключване на режима Борисов, промяна в съдебната власт и правосъдието. Не е срамно да се каже", заяви той.

И отбеляза, че няма да бъде политик в общоприетия смисъл на думата. На мнение е, че не е бил разбран правилно от партньорите си в обединението "Изправи се! Мутри вън" и затова се е стигнало до реплики от страна на Мая Манолова.

"Работихме заедно до изборите. Очевидно сега ще работим трудно. Демокрацията е труден, скучен и бавен процес, в който различни становища трябва да се обединят в едно. Формацията очевидно има две части - "Изправи се!" и "Мутри вън", и очевидно аз представлявам втората част", обясни адв. Хаджигенов.

Според него "Има такъв народ" ще направи правителство и всичко останало е въпрос на подкрепа. Мълчанието на Слави Трифонов юристът определи като нетипично за политик. По думите му Татяна Дончева е великолепна възможност за председател на парламента.