0

Д жиджи и Бела са едни от най-оборотните имена в света на модата, а освен професионални успехи двете делят и една фамилия - Хадид. Красавиците са дъщери на палестинския магнат от бизнес с недвижими имоти Мохамед Хадид Алмаз и бившия модел с немска кръв Йоланда Фостър. Родени са във Вашингтон, но прекарват голяма част от детството си в ранчо в Санта Барбара, Калифорния. Имат по-малък брат - Ануар, който също се подвизава на котешката пътечка. Имат две полусестри по бащина линия, както и още цели пет доведени сестри.

Джиджи и Бела са едни от най-оборотните имена в света на модата, а освен професионални успехи двете делят и една фамилия - Хадид. Красавиците са дъщери на палестинския магнат от бизнес с недвижими имоти Мохамед Хадид Алмаз и бившия модел с немска кръв Йоланда Фостър. Родени са във Вашингтон, но прекарват голяма част от детството си в ранчо в Санта Барбара, Калифорния. Имат по-малък брат - Ануар, който също се подвизава на котешката пътечка. Имат две полусестри по бащина линия, както и още цели пет доведени сестри.

Завидната им физика ги хвърля в безпощадната джунгла на модния бизнес още на крехка възраст, а те се доказват като истински хищници с куп признания зад гърба си.


Джиджи Хадид

Първи стъпки

Джиджи по паспорт е Джелена Нура Хадид и е на 25 години. Първите си стъпки в модата прави буквално докато прохожда - едва на 2-годишна възраст. Дизайнерът Пол Марчиано я открива и я позиционира директно в отдела Baby Guess. За известно време обаче напуска средите, за да се фокусира над ученето. Като тийнейджър се увлича и по спорта. В гимназията е капитан на волейболния отбор и състезателка по конно надбягване. След абитуриентския бал се мести в Ню Йорк, за да продължи с ученето и да се занимава с мода. Става студентка по криминална психология, но се отказва заради кариерата си.

Пробив

Джиджи подписва договор с IMG Models през 2011-а, а три години по-късно прави своя дебют на Седмицата на модата в Ню Йорк в шоуто на Desigual. Оттогава насам може да се похвали с куп участия в бляскавите форуми в цял свят. На 19 вече попада в класацията на Топ 50 на най-добри модели. Само за четири години краси над 35 корици на модната Библия - сп. Vogue. Позирала е още за фотографите на списания като Elle, Grazia, Galore, Eva, Silion Playgirl, VMAN и много други. През 2015-а се появява и в култовия календар на Pirelli. Същата година слага за първи път и крилата на ангел за Victoria`s Secret. В актива си има участия във филми и телевизионни предавания. Най-запомнящи са обаче появите й в музикални видеоклипове. Сред тях са Bad Blood на Тейлър Суифт, Surfboard на Коди Симпсън и тоталният хит How Deep Is Your Love на Калвин Харис.

Любовни трепети

Най-известната тръпка на Джиджи е певецът Зейн Малик, който е бивше попълнение на момчешката група One Direction. Връзката им е на приливи и отливи от 2015 г. насам. Музикантът прави първата крачка, след като засича супермоделът на парти на Victoria`s Secret. Кани я на среща още същата седмица. Те бързо се превърнаха в една от най-интересните светски двойки отвъд Океана, а всяка тяхна раздяла разочароваше феновете им сред тийнейджърите. В момента връзката им е повече от стабилна, като през септември двамата посрещнаха на бял свят дъщеричка. По време на бременността на чаровната блондинка стана ясно, че тя иска да се премести в семейната си ферма в Пенсилвания. Това вече е факт, като там се роди и детето й. Там Хадид се чувства спокойно най-вече заради факта, че не я дебнат папараци. „Фермата ме връща към най-простите удоволствия от живота. Изпълва дните ми с малки радости като рисуване, градинарство, йога, готварство и ми дава шанс да прекарам повече време с близките си и с домашните любимци. И то без да се притеснявам как изглежда косата ми и че ще ме щракнат папараците“, сподели в интервю за сп. Harper's Bazaar наскоро тя.

 

Бела Хадид

Първи стъпки

Рожденото име на Бела е Изабела Каир Хадид и е на 24 години. Навлиза в света на модата през 2012-а, когато се появява в рекламна кампания на бранда Flynn Skye. Няколко месеца по-късно дефилира като лице на модната линия на актрисата Хана Хайес. На 18-годишна възраст се мести в Ню Йорк при сестра си Джиджи, където започва да учи фотография в училището по дизайн "Парсънс". Загърбва това си начинание заради модните ангажименти, но неведнъж е споделяла, че един ден би продължила образованието си, за да застане от другата страна на обектива.

Пробив

В годината, в която се мести в Ню Йорк, Бела се присъединява към семейството на IMG Models. И тя като сестра си се разписва с голям дебют на Седмицата на модата в Голямата ябълка през 2014-а в шоуто на Desigual. От същата година датира и първото й позиране за корица на списание Jalouse. За разлика от Джиджи, която е търсена най-вече като фотомодел, Бела блести повече като манекен на котешката пътечка. Представяла е облекла на световноизвестни дизайнери като Том Форд, Филип Плейн, Марк Джейкъбс, Ралф Лорън, Майкъл Корс и други. Отново, подобно на кака си, тя може да се похвали с участия в късометражни филми, риалити предавания и музикални видеоклипове. Интересен факт е, че преди година Бела бе обявена за най-красива жена на света. Пластичният хирург Джулиан де Силва проведе проучване, което показа, че лицето на супермодела е най-близо до „Златното сечение“. Той се захвана с изчисляването на пропорциите на лицата на няколко знаменитости, използвайки формулата на „Златното сечение”, измервайки местоположението на устните, носа, брадичката, челото и челюстта. По-малката от сестрите Хадид се оказва най-близо до идеалното съотношение с 94,35%, поради което хирургът я обяви за най-красивата жена в света.

Любовни трепети

И по отношение на любовта Бела като че ли следва Джиджи. Най-популярната половинка на Бела е канадският певец The Weeknd. Искрата между тях пламна през 2015 г. по време на фестивала Коачела. Двамата се разделяха и събираха няколко пъти, а като причина за краха на отношенията им беше посочена „невъзможност за срещи поради твърде натоварени графици“. Преди дни стана ясно, че към днешна дата супермоделът се среща с внука на легендарния актьор Джак Никълсън. Момчето се казва Дюк, а красавицата му е кака с три години. Те излизат от няколко седмици, но се опитват да не парадират с връзката си, съобщи изданието Page Six. Влюбените бяха забелязани заедно на парти и в няколко луксозни ресторанта в Ню Йорк, а очевидци твърдят, че са разменяли целувки и прегръдки.