Гурме робот определя месото става ли за ядене

Гурме робот определя месото става ли за ядене

Изисканото небце вече не е само приоритет на хората.

Учени от Република Корея са успели да научат невронна мрежа да определя свежестта на говеждото месо, пише сп. "Фууд кемистри".
Говеждото е един от най-популярните хранителни продукти на планетата, но неправилното му съхранение може да го направи опасен за здравето. Съществуващите методи за тестването му са твърде продължителни, за да бъдат използвани във всекидневието. Поради тази причина южнокорейските изследователи са решили да обучат изкуствен интелект да определя свежестта на месото.
Учените отбелязват, че невронната мрежа работи с дифузна отражателна спектроскопия, което означава, че тя задейства евтина за производство оптична система. Изкуственият интелект освен това не се нуждае от дълго и сложно калибриране и резултатът може да бъде сравнен с молекулярен анализ.

Назад

ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.