Google планира да затегне политиката относно политическата реклама. Това се посочва в изявление, публикувано в сряда на нейния уебсайт.

В изявлението се подчертава, че Google ограничава възможността да насочва материалите на кампанията към конкретни потребителски групи. Представителите на компанията отбелязват, че ще бъде възможно да се ориентира политическата реклама само според следните критерии: възраст на потребителите, техния пол и местоположение. Ще бъде приемлива практика, включваща показването на тези материали пред публиката във всеки контекст. Например тези, които четат статия в интернет по икономическа тема в интернет.

Новите правила ще влязат в сила във Великобритания до седмица, в други страни в Европейския съюз - до края на тази година. Google ще прилага тези стандарти, за да работи по целия свят от 6 януари 2020 г.

Компанията заявява, че предприема мерки за предотвратяване на разпространението на съзнателно невярна или подвеждаща информация относно изборите по целия свят. Както е обяснено в изявлението, това може да бъде например твърдения за смъртта на един от кандидатите, отлагането на изборния ден или гласуването може да стане чрез изпращане на съобщение от мобилен телефон.

Освен това Google отбелязва, че противодейства на разпространението на фалшиви видеоклипове, създадени по такъв начин, че да изглеждат като истински записи на изказванията на кандидатите.

Компанията обещава, че ще предостави повече информация за клиентите на политическата реклама, за това, към кого са насочени материалите на кампанията, каква публика може да ги види. Както е посочено в изявлението, част от тази информация, която се отнася до изборите в САЩ, ЕС и Индия, вече е достъпна за потребителите.

Както обясниха представители на Google, тя възнамерява да предприеме мерки за "укрепване на доверието на избирателите в политическата реклама", публикувани в нейните платформи. Говорим за реклами, които се показват в услугата за търсене на Google и в портала на YouTube в компанията и също са поставени в някои сайтове.

По темата: Google реклама правила
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Как да направите по-екологична Коледа

Коледа е време на изобилие, но то създава милиони тонове отпадъци всяка година. Тъй като осведомеността за промените в климата се подобрява, много хора искат празникът им да е по-екологичен.

Изборът е валиден за 5 последователни данъчни години

Стопаните избират как да се облагат доходите им

Изборът е валиден за 5 последователни данъчни години

Физическите лица, регистрирани като земеделски стопани, имат право да избират реда за облагането на доходите от дейността им през 2020 година, напомнят от Национална агенция за приходите.
Правото на избор се упражнява с подаване на декларация по чл. 29а, ал. 4 от ЗДДФЛ в срок до 31 декември на предходната година. Изборът е валиден за 5-те последователни данъчни години и не е необходимо той да се потвърждава ежегодно с подаване на нова декларация.