Американската компания Гугъл (Google) направи най-голямото в историята си вложение по придобиване на възобновяема енергия за своята глобална дейност. Това съобщи главният изпълнителен директор на компанията Сундар Пичай на пресконференция в Хелзинки с финландския премиер Анти Рине.

"От 2017 г. успяваме 100 процента от нашите глобални операции да се извършват чрез използване на възобновяема енергия. Тази седмица направихме най-голямата покупка на възобновяема енергия в нашата история, близо половината от която ще бъде произведена в Европа чрез започването на десет нови енергийни проекта. В резултат на сключването на споразуменията ще има инвестиции за над един милиард евро в новата енергийна инфраструктура в ЕС", каза Пичай.
Той уточни, че става дума за един проект в Белгия, пет в Дания, два в Швеция и два във Финландия. "Тук във Финландия това са два проекта в областта на вятърната енергия, те ще осигурят енергия в обем 255 мегаватчаса. Това ще увеличи над двойно количеството възобновяема енергия, която използваме в тази страна", добави директорът на Гугъл.
По-рано той написа в блога си, че компанията ще сключи 18 нови споразумения по целия свят, като става дума за възобновяема вятърна и слънчева енергия в обем 1600 мегаватчаса.

По темата: бизнес Google
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Домакинствата изтеглиха над 24 млрд. лева кредити

Кредитите за домакинствата стигнаха 24,069 млрд. лв. в края на януари 2020 г. На годишна база те се увеличават с 10% спрямо декември предходната година. Към 31 януари 2020 г. жилищните заеми са 10,833 млрд. лв. и нарастват на годишна база с 14,8%.

НАП няма да запечатва магазини заради липса на информация в касовите бележки

Липсата на реквизити в касовите бележки, несъхраняването на паспорт на апаратите в търговските обекти или нарушена връзка със сървърите на приходната агенция вече няма да са причина за запечатване на търговски обект, съобщи Националната агенция приходите.

ЕК: България вече не страда от икономически дисбаланс

В България вече не се наблюдават икономически дисбаланси, отчетени през миналата година. Това се посочва в зимната оценка на Европейската комисия за икономиките и реформите в държавите от ЕС, съобщи БТА.