0

В ирусът продължава да вилнее в нашата болница, 270 медицински работници са на предела на силите си, но се справят. Това заяви областният управител на Видин Момчил Станков  пред БНТ.

Вирусът продължава да вилнее в нашата болница, 270 медицински работници са на предела на силите си, но се справят. Това заяви областният управител на Видин Момчил Станков  пред БНТ.

Във видинското здравно заведение работят 450 души персонал, 43 са с положителни проби. Момчил Станков отново призова армията да помогне с дезинфекцията на болницата, защото има необходимите препарати. Ние няколко пъти го правихме, но заразата не стихва, обясни той. И допълни, че преди седмица медици са били с отрицателни проби, а сега вече са положителни. Продължава и очакването за лекари - доброволци. Нито един лекар не е откликнал досега на молбата ни за помощ, каза Момчил Станков. Той предупреди, че болницата във Видин се очертава като ново огнище на зараза. Областният управител обаче успокои, че положението в старческите домове в Кула и Гара Орешец е овладяно.