Грейпфрутът е опасен при коронавирус
2

Грейпфрутът е опасен при коронавирус

По време на лечение от коронавирус не трябва да се консумира грейпфрут. Също така е противопоказан за хора с онкологични и кардиологични заболявания. Това каза диетологът Анна Белоусова предаде БГНЕС.

„Грейпфрутът наистина не се препоръчва при лечение на коронавирус. Категорично не трябва да се използва този плод и от хора, които пият лекарства за понижаване на холестерола, както и от тези, които се лекуват от атеросклероза“, каза специалистът, подчертавайки, че става дума не само за самия плод, а и за неговия сок.

Тази забрана се обяснява с факта, че лекарствата, използвани за лечение на тези болести, съдържат вещество, наречено неврогенин. В комбинация с грейпфрут ефектът на лекарството може да намалее, както и да доведе до непредвидими последици.

По-рано лекарят в детска болница в Синсинати Джошуа Шафзин изброи лекарства, които не трябва да се намесват в терапията с коронавирус. Този списък включва противодиарийни средства и инхалатори.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.