Грантаджийски храненик бълва фалшиви новини

Грантаджийски храненик бълва фалшиви новини

Петър Чолаков учил в чужбина с пари отвън, редовно перо на кръга „Капитал“

Грантаджийски храненик се оказа в основата на поредната кална атака на Фабриката за фалшиви новини срещу депутата и наш издател Делян Пеевски. В програмно интервю за едно от основните звена за медийни манипулации на олигархията - „Медиапул“, изгря „нов говорител“ на задкулисието – Петър Чолаков. Политологът, който всъщност е едно от основните пера на кръга „Капитал“, пък е интервюиран от друга „звезда“ на грантаджиите – Полина Паунова.

Самото интервю (макар безкрайно дълго, но затова пък скучно до смърт – б.а.) пък има една единствена цел – да бъде нападнат основният враг на олигархията Делян Пеевски. По стара традиция на пропагандната машина въпреки че името на народния представител фигурира само в един въпрос на интервюто, името на Пеевски е извадено в акцентите на статията, при това с клеветническото твърдение, че едва ли не контролира държавата. Това твърдение естествено не почива на никакви факти, точно обратното – през годините с документи е доказвано, че Пеевски няма и няма как да има нещо общо с останалите власти у нас, освен със законодателната, към която като депутат принадлежи.

Дейността му като народен представител

обаче е трън в петата на олигархията,

тъй като внесените от него законопроекти за спирането на вторичния грабеж на КТБ и осветяването на медийната среда у нас са в ущърб на „Агнешките главички“.

Точно затова целта им е да се създаде усещането, че депутатът е основното зло на страната, а „добрите олигарси“ са негов естествен противовес. Всъщност това твърдение присъства и директно в думите на псевдополитолога, като експертът на задкулисието изпълнява задачата, поставена от менторите му в сянка – да посочи като единствена алтернатива за управление на страната политическото недоносче „Демократична България“, в което се вляха двата провалени ГМО проекта на Иван Костов - ДСБ и „Да(й), България“.

Именно провалът на последните политически амбиции на Командира и неговите синове олигарси, сред които са и разградският бос Иво Прокопиев и банкерът-беглец Цветан Василев, докарва целия кръг „Агнешки главички“ до паника. Без достъп до държавната хранилка, парите, с които олигарсите си осигуряват безметежно битие и избягват възмездието за престъпленията им, ще секнат.

Разкриването на олигархичната

шайка и истинското й лице

пък е и причината задкулисието у нас да припознае Пеевски и медиите от неговата издателска група като враг №1. През годините нашите медии разобличаваха с доказателства същността на олигархичния кръг, който се опита да плени в своя полза държавата и това много дразни задкулисието и неговия ментор Иван Костов.

Затова и на журналистите от фабриката за фалшиви новини е поставен буквално норматив за бълване на медийни манипулации срещу Пеевски, като за източник се ползва задължително някой от хранениците на грантаджийския кръг, който се представя в материала като експерт. Такъв е и случаят със самия Чолаков, който партийното издание на Командира „Медиапул“ лаконично представя като специалист по политология. 

Това, което Фабриката гузно премълчава,

са части от биографията на „експерта“,

от които се вижда, че той е изпратен да учи в чужбина по грантаджийска линия. Схемата е проста – люпилнята на олигархията за кадри си вербува бъдещ говорител, изпира му биографията, като го запраща зад граница с пари от грантове и след това го връща на родна почва като експерт, който обаче реално е на заплата при кръга „Капитал“. При Чолаков пък буквално се оказва, че е захранван с пари от флагмана на Фабриката за фалшиви новини - „Капитал“, тъй като псевдополитологът се изявява там като редовен автор на удобни за мафиотския кръг тези.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.