"Гранична полиция": Трафикът е интензивен на ГКПП "Кулата" и "Калотина"

Трафикът е интензивен на ГКПП "Кулата" и "Калотина". Това съобщиха от ГД „Гранична полиция“.
Всички граждани, пътуващи с туристическа цел към Република Гърция, мога да преминат само през ГКПП „Кулата“ – „Промахон". На ГКПП „Маказа“, ГКПП „Капитан Петко войвода“ и ГКПП „Ивайловград“ не се пропускат туристи.

Пропускат се лица, които имат разрешително за пребиваване или основно местожителство в Гърция. На пунктовете „Илинден“ и „Капитан Петко войвода се пропускат товарни автовобили  и сезонни работници със съответните документи, на ГКПП „Ивайловград“ – само сезонн работници.

През ГКПП „Маказа“ мога да преминат собственици на имоти в Гърция с документ за собственост. Не се извършва премин ГКПП „Златоград“ и в двете посоки. Всички туристи могат да преминат на влизане в България на работещите гранични пунктове без ограничения. На границата с Република Гърция трафикът е интензивен на ГКПП "Кулата".

В Румъния се пропускат български граждани без да им бъде налагана карантина. Възстановено е преминаването на мото превозни средства през ГКПП "Никопол" и ГКПП "Кардам". Временно е преустановено от румънска страна преминаването автомобили на граничните пунктове, съпределни на българските "Кайнарджа" и "Крушари".

Транзитните товарни автомоби преминат българо-румънската граница само през ГКПП "Русе" и ГКПП "Видин". Товарните автомобили, които превозват ст Румъния, може да преминават и през останалите функциониращи пунктове на българо-румънската граница. На ГКПП "Дунав мост-Видин" трафикът е интензивен за товарни автомобили на изход.

На границата с Република Сърбия на ГКПП "Връшка чука", ГКПП "Брегово", ГКПП "Стрезимировци" и ГКПП "Олтоманци" т нормален. Република Сърбия отмени всички наложени ограничения за лицата, желаещи да влязат на територията на стра автомобили, микробуси и автобуси. На ГКПП "Калотина" трафикът е интензивен. На границата с Република Северна Македония на ГКПП "Гюешево", ГКПП "Станке Лисичково" и ГКПП "Златарево" трафикъ товарни автомобили е нормален. Възстановено е преминаването на леки коли, микробуси и автобуси през пунктовете, съп ГКПП "Златарево" и ГКПП "Станке Лисичково". На границата с Република Турция: Възстановено е пропускането на чужди граждани с леки коли, микробуси и автобуси на Турция. На границата с Република Турция трафикът е нормален на всички гранично-контролно пропускателни пунктове.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.