0

С кандалите и световната пандемия забавиха, но не спряха връчването на престижните награди „Грами“. Преди дни стана ясно кои са имената на отличниците в музикалната индустрия, а сега е време да разгледаме и кои се откроиха на червения килим.

Скандалите и световната пандемия забавиха, но не спряха връчването на престижните награди „Грами“. Преди дни стана ясно кои са имената на отличниците в музикалната индустрия, а сега е време да разгледаме и кои се откроиха на червения килим.

Най-много внимание към себе си привлякоха рапърката Доджа Кет и певицата с кадифен глас Синтия Ериво. Първата дефилира на събитието с провокативен тоалет на „Роберто Кавали“, който се отличаваше с неонови пера и разкопчан до пъпа цип. Перата бяха върху полата й, а по самите ципове имаше котешки нокти. "Искам да съм жена котка, нека да е така", намигна изпълнителката.

Синтия Ериво пък блесна с класическа визия. Тя се появи на червения килим със

сребърна вечерна рокля на "Луи Вюитон"

със златни акценти и над 60 000 пришити ръчно кристала и пайети. Дрехата бе с дълбоко деколте с платка със златни ефекти в горната част и златен колан. Бижутата й бяха на "Тифани".

Блясък и цепки не липсваха и при младата звезда Дуа Липа. Тя се появи на събитието с розова вечерна рокля, дело на модна къща „Версаче“, като се открои с пайети, мотив с пеперуда и дълбоки цепки.

Впечатление направи и Меган Thee Stallion беше в ярка оранжева рокля без презрамки

с дълбока цепка и шлейф

на "Долче и Габана". Колие на "Шопар" завършваше визията й. "Исках да изглеждам като „Грами", обясни тя.

Джонатън Кърк, по-известен в музикалните среди като DaBaby, озари червения килим с ярък флорален костюм с акценти в зелено и цвят горчица също на "Долче и Габана". Рапърът бе допълнил костюма си със зелена шапка с червена периферия. Преди шоуто той публикува в Инстаграм предварително направени снимки от фотосесия с дъщеря си, тъй като на шоуто в лос Анджелис

не се допускаха деца

Джоани Лийдс, който спечели в категорията за най-добър албум с детска музика, бе пресъздала във фотосесия минаването по червения килим по подобен начин от дистанция от дома си в Ню Йорк. На виртуална пресконференция преди шоуто тя разказа за това. "Всички минахме по червения килим и имаше фотограф, който направи наистина добри снимки", каза тя. Лийдс бе заложила на многоцветна вечерна рокля на Никол Милър.

Нанди Хауърд, моден редактор в "Есенс" отличи стила на Меган и DaBaby
"Нямам търпение да видя работата на "Долче и Габана" за още хип-хоп артисти. Меган изглеждаше така царствено в оранжевата си рокля и носеше тоалета си леко, без усилие. Очаквам да я виждам все по-често във висша мода. Стои й и я носи много добре", коментира Хауърд. Тя похвали също и Лизо, която се появи

в тоалет на розова русалка,

за да връчи награда, а преди това носеше къса рокля без презрамки на "Балмен" с бижута "Булгари". "Обикновено виждаме авангардни рокли на церемониите на наградите "Грами", но Лизо ги представя по най-добрия начин", допълни модната редакторка.

Певицата H.E.R. се отличи с дълга роба и широки панталони в бургундско червено на „Дъндас“. Номинираната Деби Нова пък направи впечатление с мини роклята си в розово с дълъг шлейф и тропически мотиви на дизайнера Жорж Шакра.
Джонатан Еванс, директор стил в "Ескуайър" видя здравословна доза

носталгия по 70-те години

в мъжките облекла, особено при "Гучи". Бруно Марс и Андерсън Паак заложиха на всекидневни костюми за дебюта на "Силк Соник". "Големите ревери и разкроените панталони, признавам, са малко плашещи, звучат като завръщане на времената на лошите момчета, но когато видите как ги носят момчета като Андерсън Паак, Финиъс или Хари Стайлс, изглеждат свежо", каза той.

Водещият на церемонията Тревър Ноа се появи

с класически черен смокинг

на "Гучи".

Заради пандемията на червения килим нямаше обичайното струпване на камери и телевизионни екипи. Ограничен брой избрани медии бяха допуснати на място за интервюта, като трябваше да спазват дистанция помежду си.
Припомняме, че четири жени спечелиха най-големите награди в рамките на церемонията. Тейлър Суифт стана първата жена, грабнала приза за албум на годината три пъти. Този път 31-годишната блондинка получи признание за тавата си Folklore. Бионсе пък стана жената с най-много отличия в историята на наградите "Грами".