След Хирошима, графитът „Локо“ се появи и върху Хеопсовата пирамида. На 5 януари български туристи са забелязали, че на един от камъните на древния монумент има издълбан надпис „Локо 2019“.

Те са публикували снимки в социалните мрежи. Все още от футболния клуб и Външно министерство не са коментирали случая и дали снимките са автентични.

„Стана ми криво и тъжно! И ме хвана срам!!!Нямам какво да направя, освен тихо да се моля – следващите поколения да оценяват заветите и да пазят историческите ценности!“, коментира Мина Стоянова-Димитрова, която е качила снимките втв фейсбук.

„За жалост има ужасяващо много отпечатъци, почти на всеки камък. Надписите на латиница преобладават“, уточнява тя.

„Заминахме за Египет с идеята, че няма как да не видим пирамидите. За шегата се подготвихме с едни надписи (на хартия – бел.ред.), които не са много авторитетни. В кръга на шегата написахме и „Локо“ (София). В един момент нашият екскурзовод каза „Вие сте се подготвили, но някой вече си е оставил отпечатъка“. Дори ни загорча нашата шега“, коментира Мина Димитровa по България Он Ер.

Хеопсовата пирамида е последният запазен архитектурен паметник от Седемте чудеса на света и най-известната пирамида в света. Стените й са ориентирани към четирите посоки на света, като входът е от северната. Вътре има няколко камери, съединени с коридори, и недовършена подземна камера.

През октомври осветители от Софийската опера надраскаха с черен спрей „Локо София“ върху ограда в Мемориала на мира в японския град Хирошима. Впоследствие бяха уволнени.

 Фенове на Локомотив София се дистанцираха от вандалския акт, като дори се усъмниха, че става дума за акт от страна на техен привърженик. "Това с "Локо" (София) очевидно се превръща в мода. Всеки може да го напише, а и в крайна сметка в надписа няма "София", така че може и да са колегите от Пловдив, Мездра или Горна Оряховица. Ние се дистанцираме от подобни неща и по никакъв начин не търсим подобна популярност. В крайна сметка може и някой просто да е копирал случката от Япония. Няма как да знаем", коментира Иво Петров, който е дългогодишен привърженик на "железничарите".

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Годишната печалба за бранша е над 60 млн. лв.

320 000 на езотеричен туризъм за година (ТЕМАТА)

Годишната печалба за бранша е над 60 млн. лв.

320 000 души годишно пътуват за езотеричен туризъм в България. Твърдите му поклонници у нас се изчисляват на 180 000, но покрай тях в обиколките по свещените места се включват и още поне 50 000 души, като данните са заедно с чужденците, дошли на почивка у нас.

Трудови консултанти помагат на безработни семейства

„Семеен трудов консултант”, „Кейс-мениджър и „Психологическо подпомагане“ са част от новите услуги на Агенцията по заетостта за подпомагане на уязвимите групи хора на пазара на труда. Те са съобразени с техните специфични нужди и изисквания за намиране и започване на работа, заявиха за „Монитор“ от агенцията.