Градинарите с онлайн заявления за регистрация на организации

Градинарите с онлайн заявления за регистрация на организации

Организациите на производители на плодове и зеленчуци ще могат да подават онлайн заявления за регистрация през Единния портал за достъп до електронни административни услуги. Това става ясно от проект за промени в Наредба № 11 от 2007 г. за реда за признаване на организации на производители на плодове и зеленчуци, публикуван в портала за обществени консултации, съобщи Investor.bg.

Според сега действащата наредба се приемат само документи на хартия в агроминистерството. Отменя се изискването при закупуване на техника за обработка на почвата и прибиране на реколтата да се иска съответствие с размера на обработваната от членовете на организацията земя.

За признаването на организации на производителите агроминистърът вместо тримесечен ще има четиримесечен срок, което ще стане с промени в Наредба № 12 от 2015 г. В Наредба № 6 от 2018 г. за финансовата помощ по Национална програма за лозаро-винарския сектор се прецизрат текстовете за допустимите разходи за реклама в медиите.

Обществената консултация по промените приключва на 21 октомври.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.