0

О бичате ли баница? Да, вярно, въпросът е риторичен... Вече знаете как се приготвя Родопска баница с ориз.

Време е да се запознаете как правят баницата и в Пиринския край. Отделете един час в кухнята и ще се убедите, че въпроссният Краещник с кисело мляко ще попадне завинаги в топ менюто ви с традиционни български гозби.

Ето и рецептата за приготвянето му:

Необходими продукти:

прясно овче мляко 1 л. ;
брашно 200 гр. ;
сирене 200 гр. ;
краве масло 12 гр. ;
сол;
3 яйца.

Начин на приготвяне:

От брашното, малко сол и вода се приготвя обикновено тесто за баница, от което се разточват 4 кори. Първата от тях, която ще се постави на дъното на тавата за печене, трябва да бъде по-голяма, за да висят краищата й извън тавата. Върху нея се редят следващите 3 кори, като се ръсят с мазнината и натрошеното сирене. Висящите краища на долната кора се увиват на руло и в средата се изсипва смесеното с разбитите яйца мляко. Баницата се пече 1 час в умерена фурна.

Източник: receptitenababa.com