0

О тдаден на музиката, пословичен със своята скромност, световноизвестният пианист Ричард Клайдерман е помолил домакините на концерта му във Варна да осигурят зад кулисите купа с грозде и банани и минерална вода Evian.

Отдаден на музиката, пословичен със своята скромност, световноизвестният пианист Ричард Клайдерман е помолил домакините на концерта му във Варна да осигурят зад кулисите купа с грозде и банани и минерална вода Evian.

Той е избрал здравословно меню за обяда и вечерята си, като зеленчукова крем-сума, пилешки бон-филенца със спаначен сос, пармезан и ориз и хлебчета с масло, научи от свои източници изданието ни. Единственото изкушение ще бъде шоколадовата торта, твърдят те.

Рицарят на романтичното пиано идва за големия концерт на 1 декември в Двореца на културата и спорта, за да празнува заедно с варненските си почитатели своите бляскави 40 години на сцената. Така Клайдерман слага във Варна красив финал на световното си турне.

Клайдерман пристига в 15,30 часа на 30 ноември на Летище Варна, където с неговият мениджър Оливие Тусен ще бъдат посрещнати с лимузина „Mercedes“ S класа. Световната звезда ще отседне в обновения VIP-апартамент на Rosslyn Dimyat Hotel Varna, близо до концертната зала.

Деликатният французин влезе в историята на съвременната музика с пионерската си мисия да популяризира пианото и да промени отношението към класическия инструмент. Неговият New Romantic стил накара публиката от цял свят да мечтае повече.

Той се събужда известен преди 40 години след изпълнението на „Балада за Аделин” и благодарение на своя талант, трудолюбие и творчески идеи, успява десетилетия наред да се задържи на върха, като най-популярния пианист на планетата. До момента има над 90 милиона продадени албума, сред които невероятните 267 златни и 70 платинени диска.

Ричард Клайдерман отбелязва 40 години фантастични на сцената със световно турне, което в рамките на две последователни години преминава през Европа, Азия и Америка. Част от него са и българските му концерти - първо в София, а след това и във Варна. Заедно със звездата, на сцената в зала „Конгресна“ ще бъдат музикантите от оркестъра на Classic FM Радио.

Билетите за концерта на Клайдерман във Варна са на цени са от 35 до 85 лв., като някои ценови категории са изчерпани в последните дни преди концерта. Билети все още могат да се намерят на касите на Двореца на културата и спорта и партньорската мрежа на Eventim в цялата страна.