Готвят закон за индустриалните зони 

Готвят закон за индустриалните зони 

До седмица ще бъде готов закон за индустриалните зони, с които ще се облекчат процедурите за инвеститорите. Това обяви вицепремиерът Томислав Дончев на форум на Националното сдружение на общините.

От думите му стана ясно, че идеята е при интерес от страна на даден инвеститор да построи у нас предприятие процедурите за намиране на терен да бъдат улеснени. Дончев обясни, че нееднократно при него са идвали инвеститори, които са искали реален старт на проектите в рамките на година.

“Трябва да сме готови в аванс, така че когато се появи инвеститор по най-бързия начин да му посочим терен”, заяви Дончев. Пред новоизбраните кметове Дончев начерта няколко цели, които трябва да следват през следващите години. По думите му до момента кметовете са се занимавали с проблеми натрупани в началото на прехода като инфраструктурата, отпадъците, енергийната ефективност и липсващи услуги за гражданите. Оттук нататък фокусът на работа, по думите на вицепремиера, трябва да бъде освен върху производството, но и иновациите. Според него трябва да се реализират локални, регионални инициативи с цел по-добра и засилена комуникация между общините. Дончев смята също, че е дошло времето да се рестартира и дискусията за фискалната децентрализация. Във втората половина на кметските мандати пък трябва да се помисли и за градската мобилност и конкретно за мерки срещу намаляването на трафика и въвеждане на ред в паркирането.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.