0

Щ е се прави продължение на легендарния филм „Лабиринт“ с Дейвид Боуи. От доста време в киноиндустрията имаше опити да се доразвие историята от прочутото фентъзи от 1986 г., което при излизането си почти се проваля, но се превръща в култ с течение на годините благодарение на актрисата Дженифър Конъли и най-вече на магичното присъствие на певеца в лентата. А сега е намерен и подходящият режисьор.

Ще се прави продължение на легендарния филм „Лабиринт“ с Дейвид Боуи. От доста време в киноиндустрията имаше опити да се доразвие историята от прочутото фентъзи от 1986 г., което при излизането си почти се проваля, но се превръща в култ с течение на годините благодарение на актрисата Дженифър Конъли и най-вече на магичното присъствие на певеца в лентата. А сега е намерен и подходящият режисьор.

„Лабиринт“ се оказва от филмите, които не „избухват“ с първия показ. Навремето той е приет хладно от критиката и е откровен неуспех по отношение на приходите в боксофиса. Ала както често се случва, бива преоткрит по-късно и обикнат от публиката, която обожава Боуи и и като музикант.

Така от 2016 г. продуцентската къща TriStar Pictures се опитва да създаде продължение и да го качи на снимачната площадка. След няколко фалстарта е открит и точният режисьор, който да го направи – Скот Дериксън, автор на хоръра „Греховен“, на фантастичния трилър „Денят, в който Земята спря“, на супергеройския блокбастър „Доктор Стрейндж“ с Бенедикт Къмбърбач, „Дяволът в Емили Роуз“, „Градски легенди: Развръзката“ и др. Дериксън се поставя на разположение, след като се оттегля от заснемането на следващия филм за Д-р Стрейндж поради тврчески различия с Marvel Studios.

„Лабиринт“ разказва за едно момиче, Сара (Дженифър Конъли), което, вбесено и отчаяно от капризите и рева на малкото си братче, вика на помощ краля на гоблините (приказни същества от европейския фолклор и фентъзи литературата), който е герой от любимата й книга. Именно в неговата роля е визионерът Дейвид Боуи. Когато персонажът му отвлича братчето, момичето трябва да влезе в един приказен свят, за да върне бебето.

Оригиналният филм е режисиран от Джим Хенсън, който умира през 1990 г., а наследниците му в момента са ангажирани със създаването на секуела на продукцията, която все още няма нито заглавие, нито е ясно кой ще се превъплъти в образа, превърнат в мит от Дейвид Боуи.