Готвач разкри тайната на полезната диета след COVID-19

Готвач разкри тайната на полезната диета след COVID-19

За да се стимулира възстановяването на обонянието, изгубено по време на COVID инфекция, в ежедневното хранене трябва да се включат повече подправки и храната да бъде по-люта. Това препоръчва главният готвач Дмитрий Табаков пред сайта „360“.

Той напомни, че изобилието от подправки няма да помогне, ако обонянието е напълно изгубено, но ако е започнало да се възвръща, би било добре да се ползват карамфил, кардамон, чили, канела и други подправки.

Табаков е категоричен, че след прекарана инфекция трябва да се приготвят диетични ястия, а не да се посяга към бързите храни. Той обърна внимание, че много хора смятат диетичното хранене за безвкусно и прекалено просто, но в днешно време ресторантите правят „чудеса с вкусовете“.

Главният готвач предлага при приготвянето на ястия да се използват зеленчуци и кореноплодни като артишок, пащърнак, сладки картофи и други, които може да се запекат – например картофи с масло и чесън, след което да се добавят подправки и зехтин. Според него, това блюдо е не само калорично, но и много вкусно.

 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.