От началото на октомври до 15 януари следващата година държавата изкупува гори от частни горовладелци.

Желаещите могат да подадат заявления в съответното държавно горско стопанство, в държавното ловно стопанство или в съответното държавно горско предприятие.
Най-голяма тежест ще имат имотите, които граничат с държавно горско предприятие, защото основната цел на министерство на земеделието е да окрупнява горите. Също така един собственик ще може да предложи до 50 дка. Интересът на държавата е и към терени със защитени и специални функции от 1 до 10 дка. При предишната сесия през 2016 г. желаещите да продадат частни гори на държавата са били 2000, като реалните сделки са 1200.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Защитаваме смилянския фасул в ЕС

Производителите на прочутия Смилянски фасул са готови за европейска защита и до края на годината ще подадат заявление за вписването му като географско означение и защитено наименование за произход в Европейския съюз.

35,6  милиона лева за овце и кози

Дават по 175 лв. за крава

35,6 милиона лева за овце и кози

Със заповед на министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева е определен размерът на плащането по Схемите за преходна национална помощ за говеда,  биволи, кози и овце-майки за 2019 г.