Горски задържаха край Стражица крадени ловни трофеи и над 50 кубика дървесина

Горски задържаха край Стражица крадени ловни трофеи и над 50 кубика дървесина

През изминалата седмица горските инспектори от Регионална дирекция по горите - Велико Търново са извършили общо 148 проверки за спазване разпоредбите на Закона за горите, лова и опазване на дивеча, съобщиха от Изпълнителната агенция по горите (ИАГ).

Проверени са обекти за добив, складиране, преработка и търговия с дървесина, превозни средства, ловци и други физически лица. При съвместна акция със служители на районните полицейски управления в Стражица и Севлиево на пътя Камен - Николаево, община Стражица е спрян за проверка лек автомобил. В купето му са намерени четири броя рога от благороден елен, а в багажника - диво прасе. Водачът на автомобила не е представил разрешително и билет за лов. Не е намерено ловно оръжие. На лицето е съставен акт за нарушение на Закона за лова и опазване на дивеча. Задържани са лекият автомобил, рогата и дивото прасе.

В землището на село Стоките, община Севлиево е извършена проверка в имот, частна горска територия, за който няма издадено позволително за сеч през 2019 г. Установено е, че незаконно са отсечени 66 дървета от черен бор. Дървесината с обем над  50 куб. м е задържана. По случая е образувано досъдебно производство.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.