0

В се по-силно започна да ни мирише на море и искаме да захвърлим дебелите дрехи, но студеното време навън е на друго мнение. Коженото яке и прозрачните чорапогащи трябва да почакат още малко, преди да ги разходим по улицата. Това обаче не означава, че не можем да сме креативни в избора си на облекло. „Монитор“ подбра няколко модни тенденции, които да ни топлят в студените дни.

Все по-силно започна да ни мирише на море и искаме да захвърлим дебелите дрехи, но студеното време навън е на друго мнение. Коженото яке и прозрачните чорапогащи трябва да почакат още малко, преди да ги разходим по улицата. Това обаче не означава, че не можем да сме креативни в избора си на облекло. „Монитор“ подбра няколко модни тенденции, които да ни топлят в студените дни.

Най-добрият ни приятел при тези метеорологични условия е якето. Вече можем да приберем шушляка, но палтата остават на пост поне до края на месеца. Добрата новина е, че вървят както с дънки, така и с официални панталони и рокли. Едно наум трябва да имаме обаче с

плюшените палта

или т.нар. Teddy bear (б.а. - плюшено мече). Не всички представителки на нежния пол прегръщат идеята за този тип връхни дрехи, но истината е, че освен много актуални те наистина топлят през студените дни и вече няколко години не излизат от мода. Въпреки че първоначално се асоциират с плюшено мече, те не идват само в кафяви нюанси, а са подходящи във всякакви гами. Сред най-предпочитаните цветове този сезон са бебешко розово, светлосиньо и бежово.

Палтото можем да съчетаем и с костюм, а да не забравяме, че такива в ярки цветове са

последен писък на модата

Този сезон световноизвестните имена във фешън индустрия ни зарадваха със свежи идеи за костюми в ярки цветове. Става въпрос за сако и панталон, които са изчистени и клонят към класическата форма, но чарът им се крие в подбора на нюансите. Предложенията от отминалите седмици на модата преобладаваха в нюанси на яркочервеното, синьото и неоновите цветове, като коралът, оранжевото и зеленото се проявиха като отличници. Подходящи са за съчетание както с токчета, така и с ниски обувки и по-елегантни сникърси. Това облекло е перфектно за ден в офиса, както и за питие с приятелки след работа. Или преди работа, ако трябва да спазваме часовете за излизане.

Добро решение са и

кожените шлифери

Преди да се сгушим в най-дебелите си зимни якета, можем да си позволим да съчетаем пуловер с най-актуалната връхна дреха за сезона есен/зима 2020-2021 - кожен шлифер. И ако миналата година те се появяваха в черни цветове, сега на мода са карамеленото и светли нюанси на кафявото. Междувременно в тенденциите все повече навлизат и максипалтата в жълт цвят, които се очаква да се превърнат в следващия хит.

Ако все пак нямате търпение да сложите новото си кожено яке, можете да го съчетаете с пуловер, под който да наднича риза. Ограничете се до едноцветните такива, особено ако една от дрехите е с някакви мотиви.

В случай че сте фенове на рокли и поли – не се отчайвайте, на пазара има достатъчно стилни предложения от дебела материя. Най-популярно обаче в момента е съчетанието

пола с пуловер

Актуалната дължина на полата е над коляното, но не говорим за минижуп. Най-често се срещат такива на карета или тип джинси, които наподобяват стила „прегърни ме“. Срещат се изчистени или с различни мотиви и ако заложите на второто, не трябва да слагате шарени пуловери. Класически цветове, като черното, ще ви свършат работа.

Ако пък не сте от жените, които обичат да носят рокли и токчета, добрата новина е, че стилът „спортен шик“ е сред отличниците на подиума и тази година. Важно е да не се пренебрегват основните правила при избора на такъв тип тоалети, а те са: 1. Не смесвайте повече от 3 различни цвята, за да не стане спортен кич; 2. Избягвайте всякакви ярки емблеми; и 3. Не слагайте над спортния панталон многопластови блузи или такива с разни пискюли и камъчета по тях. Ако не сте сигурни при избора на съчетание, най-добре е да заложите на класическите бели или черни изчистени дрехи. Или още по-добре – комбинация от двете.

Натурални тонове

Що се отнася до цветовете на блузите и пуловерите, на мода този сезон все още са натуралните тонове. Пробвайте пясъчно и бежово и със сигурност ще съберете погледите. Те вървят в перфектно съчетание за пола или панталон в цветовете на 2020 година според консултантския институт за прогнозиране на цветни стандарти „Пантон“. Специалистите казаха тежката си дума относно това кои ще са диктатурите в гардероба ни през 2021 година. Това са озаряващо жълто (Pantone 13-0647) и основно сиво (Pantone 17-5104 Ultimate Grey) и според института са "брак на цветове, отправящ послание за сила и надежда, за издръжливост и възвисяване".