0

А ко добавим енергията на Мая Манолова в електроенергийната система на страната, трябва да спрем АЕЦ "Козлодуй". Това заяви финансовият министър Владислав Горанов в студиото на bTV по повод загубата на Манолова на кметската надпревара в София.

Ако добавим енергията на Мая Манолова в електроенергийната система на страната, трябва да спрем АЕЦ "Козлодуй". Това заяви финансовият министър Владислав Горанов в студиото на bTV по повод загубата на Манолова на кметската надпревара в София.

„Манолова дори не е и лява, не е ясно какъв политически субект представлява. Тя е болезнено амбициозна жена, София щеше да й е тясна, нейните амбиции и възможности са много по-големи от столичния град. Добре е, че ще има време да се подготви за своите амбициозни планове“, заяви финансовият министър.

Според него добрата новина е, че София не се подведе по манипулативните внушения. Година и половина се твърдяло колко лоши неща се случвали в столицата.

Запитан: "Бюджет 2020 - предизборен ли беше", министърът каза, че бюджетът е направен преди изборите през 2021 г. „Продължаваме 3 политики, заложени от пролетта - балансиран бюджет, 1500 лв. средна заплата, удвояване на учителските заплати сме. Учителската професия вече е доста атрактивна. Мои колеги се оплакват, че напускат скъпи служители, изпуснем ли сега да не оправим системата на средното образование, не може да говорим за качество на работната сила. Един образован човек не може да му купиш гласа нито с кебапче, нито с обещания“, допълни Горанов и каза, че на 7 ноември ще бъде гледан Бюджет 2020 в комисия.